Baskıcı Bir Eğitim Değil,Yaratıcı Bir Eğitim.

İlçemizin eğitim olarak dışa açılan kapısı olan Beşikdüzü MYO her dönem bölgemiz ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden öğrenci çekmektedir. Okulun konumu ve olanakları buna ek olarakta ilçemiz halkının bu yapılaşmaya bakışı daima olan düzeni geliştirmeye yöneliktir. İlçemizin eğitim oranı Türkiye’deki bir çok ilçeden ileri düzeydedir. İlçemizde yüksek öğrenime hazırlık aşamasında öğrenci yetiştiren liseler de bu güzel süreçte söz sahibidir süphesiz.

Çağımızda lise sonrası eğitimler öğrenciler için daima önemli bir etkendir, akademik yapılaşmaların öğrenci üzerindeki etkisi üniversitelerde ve üniversitelerin sağladığı olanaklarla eşdeğerdir. Çoğu üniversiteler Meslek Yüksek Okullarında dahi merkez kampüslerde öğrencilerine sağladıkları imkanları sağlamaya çalışmaktadır tabi ki de bu imkanları sağlamakla yetinmemekteler bu imkanları geliştirmekte o anki duruma ve şarta göre idareci atamakta yapılan bu idareci değişiklikleri daha ileriye üniversiteyi ve meslek yüksek okulunu geliştirecek nitelikte olmaktadır.

KTÜ Türkiye’de olan en iyi teknik üniversitelerden bitanesidir. Evet teknik üniversite diyoruz teorik bilgiyi teknik olarak yansıtma alanları olmalıdır şüphesiz. Eğitim ve diğer imkanların sıralamasına baktığımız da KTÜ gerek merkez gerekse MYO bünyelerinde bu anlayışını en iyi şekilde yansıtmaktadır. Tüm dalların da verdiği mezunlarla bugün ülkemizde bir çok iş alanında imzası vardır.

İlçemiz de Meslek Yüksekokulumuz ilçemizi simgeleyen bir değerdir. Öğrenci arkadaşlarımızla yaptığımız söyleşilerde ise bir takım olguların farklı işlediğini öğrendik. Eğitim anlayışında ve akademik yapıda öğretme ve uygulama alanların da bir baskıcı yapı hakim gibi…Mesleki olarak eğitim-öğretim verdiği bölümlere ilgi azalmakta bu ilgisizlikte diğer bölümlerdeki eğitim anlayışını paralel olarak etkilemektedir. KTÜ nün bünyesinde bulunan diğer meslek yüksekokulların da bulundukları ilçelerin imkanları yeterli olmadığı taktirde bir çok yeni bölüm akabindede bir çok öğrenci almaktadır. Beşikdüzü ve Meslek Yüksek Okulumuz tüm imkanları yeterli olmasına rağmen neden? öğrenciler bu okulu tercih etmiyor yada okumakta olan öğrenciler neden memnun değil? okulu neden sadece bitirmek için okuyorlar? amaç neden mesleki olarak gelişmek değil? bu ve bunun gibi bir çok cevapsız soru var kafamızda ve öğrenci arkadaşlarımızın söyleşilerin de…

İmkanlar ve çevresel faktörler bu yapılanmanın daha ileriye gideceğini ve sahip olduğumuz bu değerin ilçemizi çok güzel bir şekilde temsil edeceğini ummaktadırlar. Beşikdüzü MYO akademik ve idari kadrosunda bir şeyler yanlış gidiyor galiba!!!! ya bir uyum yok yada var olan bilgi aktarımı yanlış. Öğrenciler bu kötü durumdan en çok etkilenen kesim. Orta da sorun olabilir, yada kadrolaşmada eksikler olabilir, bu doğal bir durum. Hataların nerden kaynaklandığı araştırılmalıdır, yıllardır idareci olarak bu okula bir şeyler katamayanlar sorgulanmalı ve gereği yapılmalıdır, bunu da yapacak olan KTÜ Rektörlüğüdür ve YÖK tür. Genç arkadaşlarımızın geleceği için, Beşikdüzü’nün imajı için bir çözüm bekliyoruz….Bundan sonra ki süreçte çözüm kadrolaşmayı ve idari yapıyı değişme ve öğrenci ile daha farklı iç içe rahat ve huzurlu bir eğitim ortamı yaratmaktır…

Bu okul Meslek Yüksek Okuludur Lise ve dengi tarz eğitim kurumu değildir. Bu eğitim anlayışı ve idari yapı okulun eğitim felsefesini lise tarzı bir yapıdan ileri götüremez. Konumuz da değindiğimiz sorunlar öğrenci arkadaşlarımızla yaptığımız sohbetler neticesinde vardığımız sonuçlar ve gözlemlerimizdir. Kimsenin kişiliğini ve olduğu ortamda ki   saygınlığını asla hedef almıyoruz bilginize…

Not: Beşikdüzü MYO dan  mezun olan tüm öğrencilerin okul hakkındaki düşüncelerini mail olarak bekliyoruz…

besikduzuyesilkoyhaber.net

En son Haberler