Bizden Haberler Son Dakika 

Şerfe Nene’ye Göre İnsanın Üç Dönemi

ŞERFE NENE’YE GÖRE İNSANIN ÜÇ DÖNEMİ

BEŞİKDÜZÜ RESULLÜ KÖYÜ EBESİ

ŞERİFE BUDAK, 1888-1987

Sadece Resullü köyünün değil çevredeki 10 köyün de ebesi olan Şerfe Nene, bir insanın hayatını 3 döneme ayırarak anlatmıştır.

  • 10 Yaşına kadar kişinin nefsi dizinde olur. Devamlı hareket halindedir, koşar, hoplar,zıplar. Her daim oyun oynamak ve çocuk kalmak ister.

 

  • 50 yaşına kadar kişinin nefsi belinde olur. Gençlik hayatının hızlı günlerini yaşar Zamanın geçmesini istemez. Hep genç ve güçlü olacağına hükmeder. Bir gün zayıflayacağını ve pazısının bükülebileceğini aklına getirmez.

 

  • 50’sinden sonra nefsi ve yaşı aklına çıkar. Çok konuşmaya başlar, herkes beni dinlesin ister. Her şey ona batar, havadan nem kapar. Yeni şeyler öğrenemez, bildiklerini de unutmaya başlar.

                                                                                                Derleyen; İbrahim DEMİRCİ

Ek Bilgi :    KOCA ÇINAR EBEMİZ NENEMİZ
Rahmetli Şerife Nenemiz 100 yıllık ömrünün 80 yılında köy ebeliği yapmıştır. Bugün köyümüzde hemen hemen de 35 yaş üstü olan kimselerin hepsinin ebesidir. Bu durum çevre köyler için de geçerlidir. Torunu Osman BUDAK Hocamızın belirttiğine göre 10.000’in üzerinde doğuma nezaret etmiştir. Bunlar içinde 86 adet ikiz doğum vardır. Bütün hayatını adeta yavru bekleyen annelere vakfedip hayır ve bereket ikliminde değerlendirerek yaşamıştır. Böyle güzel analarımız örgün eğitim fırsatı bulsalardı muhtemelen dünyayı avuçlarında taşırlardı. Kadın doğum uzmanlığında doktorlara denk bilgisi vardı. Tecrübesi ise kitaplara sığmaz. Allah cc gani gani rahmet eylesin.

En son Haberler