Solaklı Vadisinde Hes Eylemi

Trabzon Emek ve Özgürlük Meclisi üyeleri, Solaklı Vadisi’nde yapımı süren hidroelektrik santralleri protesto için eylem yaptı, Solaklı deresine girerek tepkilerini dile getirdi.

Emek ve Özgürlük Meclisi üyesi yaklaşık 70 kişi, Solaklı Vadisi üzerine yapımı süren HES’leri protesto etmek için Dernekpazarı İlçesi’nde bir araya geldi. Vadideki tarihi Kiremitli Köprü önünde toplanan grup, ‘Solaklı deresi özgür akacak, dereler bizimdir bizim kalacak’ sloganları atarak, yapımı devam eden Güneşli-Çaykara hidroelektrik santralinin önüne kadar yürüdü. Grup, burada basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Hüseyin Taka, HES’lerin doğa ve insanlık için bir yıkım projesi olduğunu belirterek, “Doğayı ve çevreyi yıkıma sürükleyen yanlış ve haksız kararlardan geri dönülmesini istiyoruz. Solaklı vadisinde yaşayan tüm duyarlı kişi ve kurumları, çabaları ortaklaştırmaya ve mücadeleyi birlikte büyütmeye çağırıyoruz” dedi.

BUNU NEREDE YÜZDÜRECEĞİM?

Yürüyüşe grup içinde yer alan Ayşe Yılmaz’ın ördek yavrusuyla katılması dikkat çekti. ‘HES’lere hayır’ diyen Yılmaz, elinde tuttuğu yavru ördek için, “Ben bunu şimdi nerede, nasıl yüzdüreceğim? Nasıl yüzecek su olmazsa” diyerek tepkisini dile getirdi.

Eylemin sonunda gruptan bazı kişiler, dereyle bütünleşmek ve kucaklaşmak için paçaları sıvayarak dereye girdi. Grup Solaklı Deresi’nde “HES’lere Hayır” pankartı açtı. Eylemciler daha sonra olaysız dağıldı.

KAYNAK : DHA

En son Haberler