Dershane Öğrencileri Harçlıklarını Somali’ye Gönderdi

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde Özel Zafer Fen Dershanesi öğrencileri, Somali’deki çocukların ölmemesi için harçlıklarını bu ülkeye bağışladı.

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde Özel Zafer Fen Dershanesi öğrencileri, Somali’deki çocukların ölmemesi için harçlıklarını bu ülkeye bağışladı. Zafer Fen Dershanesi’nin giriş katında düzenlenen yardım kampanyasına, personel ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Dershane Müdürü Ömer Fethullah Ünür, “Somali’de açlıkla boğuşan kardeşlerimizin açlığına bir damla yardımcı olabilmek için dershanemizde ‘Somali’ye Yardım Kampanyası’ adı altında kapmaya başlattık. Kampanyamız çarşamba gününe kadar devam edecek. ” dedi.

Dershane Müdürü Ünür, Vakfıkebirlilere çağrıda bulunarak, “Sayın Vakfıkebirliler gelin birlik ve beraber olalım Allah rızası için Efendimiz aşkına Somali’deki açlığı, susuzluğu bir damla azaltma adına yardım edelim. Yardıma muhtaç olan yardım ederseniz Allah da sizlerin sıkıntısını derdini giderir. Gelin birlik ve beraberlik olalım Somali’deki kardeşlerimize yardım edelim. ” şeklinde konuştu.

Kampanyaya katılan 12 sınıf öğrencilerden, Abdurrahman Garip, Somali’de çocukların açlıktan ölmesini istemediklerini belirterek, bu yüzden dershanenin düzenlediği yardım kampanyasına katıldıklarını söyledi.

Garip, açlıkla imtihan olan ve yılın en kurak günlerini yaşayan çoğunluğu çocuk olmak üzere her gün yüzlerce insanın açlık susuzluk ve hastalık nedeni ile hayatını kaybettiği Somali’ye yardım etmek için harçlıklarını bağışlamadıklarını söyledi.

trabzondanhaber

En son Haberler