Güncel Haberler Son Dakika 

Otogar Camisine Çelik Minare

Trabzon Beşikdüzü Otogarında Mescit Camiye dönüştürülmesin ardından 120 kişilik Bir Cami görünüm kazanan Camiye  Çelik Konsorsiyumlu tek şerefeli 14 Metre uzunluğunda bir Minare İle Otogar Cami Minaresini dualarla yerine monte edildi.

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesi Otogarında mescit olarak 2002 yılından itibaren hizmet veren bina Camiye dönüştürüldü.  Belediyeye ait olan mescit İlçe Müftülüğüne devri yapıldı ve bu mescitte ilk Cuma Namazı 2022 Eylül ayının ilk haftasında kılındı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Beşikdüzü Müftüsü İhsan Öz, “Otogarda bulunan ve Belediyeye ait mescit, sahipsiz bir durumdaydı. Sahipsizlikten dolayı da kendini bilmezler tarafından zaman zaman başka amaçlı kullanıldığı bilgisi ulaştı bize bizde burayı Camiye dönüştürdük. İlçe Müftüsü Öz ilk haftadan itibaren Mescidin Camiye dönüşmesiyle burada Cemaati de göz önüne alarak Camiyi büyütmeye karar verdik.

Otogar İçin Küçük Olduğundan  Biz de Yeni Dokunuşlarla Büyüttük; Beşikdüzü Belediyesi tarafından  İlçe Müftülüğüne devredilen Otogar mescidi adeta  Camiye atanan  33 yıllık mesleğinde başarılı hizmetlere el atmış görev aldığı Camilerde ve çevre düzenlemelerinde  adeta baştan aşağı yeniden yapan Din Görevlisi imam hatipli Mehmet Yaşar’ın sihirli ellerin dokunuşuyla kısa zaman diliminde  iç ve dış düzenlemesiyle beraber 10 kişilik mescit 120 kişilik bir Modern Camiye dönüştü.

Beşikdüzü Otogar Cami İmam Hatibi Mehmet Yaşar konuşmalarına şöyle devam etti; Mesleğinde 33. Yılı çalışan Yaşar bir müddet önce Beşikdüzü İlçesi Denizli Mahallesi İmam Hatipliğinde ilçe merkezinde bulunan Otogar Camii İmam Hatipliğine atandığını  belirten Mehmet hoca kimseden para istemediğini ancak hayırseverlerin bir anda yardım yarışına girmeleriyle beraber 10 kişilik Cami 120 kişilik oldu ve bir hayırseverinde  tek şerefeli çelik minare yapımını üstlendiğini buradan isimlerinin anılmasının istemeyen hayırseverlere çok teşekkür ederim dedi.

İmam Hatip Yaşar yaptığı teşekkür konuşmasında; sevincimizde yanımızda olan Belediye başkanımız Sayın Ramis Uzun’a, Denizli Mahallesi Muhtarı Yusuf Keleş’e, ücretinin tamamını karşılayan Ahmet abime, beni hiç bir zaman yalnız bırakmayan meslektaşlarıma, her zaman yanımızda  olan basın mensupları; Mustafa Özcan ve Ahmet Saraç’a, ücret almadan Minaremizi yerine kaldıran Vakfıkebir Doğan Vinç’e, çok kıymetli vatandaşlarımıza, minare ustası Seçkin Çalışkan’a, şükranlarımı sunuyorum dedi

Başkan Uzun’dan Teşekkür Konuşması; Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’da Beşikdüzü Otogar Camisine monte edilen Minare törenine katılarak geçmiş dönemden günümüze kadarki yaptığı Belediye Başkanlığı dönemindeki Camilere olan ilgisini anlattı ve devamında da Camilerdeki tadilat onarım her türlü işlerin giderilmesi için Mehmet Yaşar gibi her camiye böyle  bir hizmet aşığı nasip etsin dedi.

İmam Hatip Yanık’tan Kuran Tilaveti; Beşikdüzü Çakmak Cami İmam Hatibi Sezgin Yanık tarafından Minare yerleştirmesi sonunda açılışa katılanlarında hazır bulunduğu bir Kuran Tilaveti okudu. Ardından da dualar yapılarak program sona erdi.

Ata Toprağına 3.Cü Çelik Minare Yapan Seçkin Usta; Camilerin görünüşüne ayrı bir görünüm katan minare Camilerin simgesidir. Beşikdüzü Otogar hizmet vermeye başlayacak olan 120 kişilik Caminin Minaresi Çelik konsorsiyum ustası atalarının dedelerinin Trabzon Beşikdüzü İlçesinden Düzce ve civarına yerleşen 1999 Marmara Depreminden sonra Çelik Minare yapımına başlayan Seçkin Usta 2020 Yılında Dedesinin memleketi Çıtlaklı mahallesine Trabzon’a ilk kendisinin 25. Minaresini yaparak teslim etmesinin akabinde 2021 yılında Beşikdüzü İçesine bağlı Gürgenli Mahallesine bir Çelik Konsorsiyumlu minarenin ardından 2022  yılında şu an açılışına tanıklık yaptığımız Beşikdüzü Otogar Camisine 14 metre uzunluğunda tek şerefeli kendisinin 27. Ata toprağına 3. Minaresini yaptı. Bu Minarenin dış sargısı Düzce’de yapılan minarenin güvenliğini minareyi yapan demirci  Seçkin Usta bildiğim kadarıyla bu bölgede bu 3.cü olacak doğal afetler etkilemeyecek şekilde yapılıyor.  Çelik minare Ustası Demirci Seçkin  minareler daha öncelerden de yapılıyordu ancak bu kadar rağbet görmüyordu Türkiye’de depremlerden sonra çelik minareye olan talep armaya başladı ayrıca Camiye bir başka güzellik te katıyor dedi.

Haber Detayı İçin Tıklayınız

En son Haberler