Güncel Haberler Son Dakika 

Beşikdüzü’ne Hayırlı Olsun

Trabzon’da bir ilk Beşikdüzü ilçesinde gerçekleştirildi. Diyanet Gençlik Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılışa Beşikdüzü Kaymakamı Ferhat Vardar, Belediye Başkanı Ramis Uzun, Belediye Başkan Yardımcısı Kamuran Kahyaoğlu, Jandarma Merkez Karakol Komutanı Mesut Yavuz, İl Müftüsü Osman Aydın, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ahmet Bekar, Beşikdüzü Müftüsü İhsan Öz, Çarşıbaşı Müftüsü Şakir Şahin , İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Demiral, Beşikdüzü Muhtarlar Derneği Başkanı Mesut Küçükyıldız, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Gören, daire amirleri, din görevlileri ve davetliler katıldılar.

Açılış konuşmasını İlçe Müftüsü İhsan Öz yaptı. Öz konuşmasında, “Daha önce meyhane olan bu yer böyle güzel bir mekana dönüştü. İnsanlarda böyle. İyi bir eğitim verildiğinde onlarında güzel davranışlar sergilemesi elbette mümkün. Böyle güzel bir merkezi ilçemize kazandırdığımız için mutluyuz” dedi.

İl Müftüsü Osman Aydın da konuşmasında, “Beşikdüzü’nün eğitimi yüksek, okuyanı çok olan, gençleri örnek olan ilçemizde böyle bir mekanın açılmasını önemsiyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımızın Türkiye genelinde 300’ün üzerinde böyle merkezler açıyor. Burada da açılmış olması ayrı bir anlam ifade ediyor. İnşallah açılışını yapacağımız yer Diyanet Vakfı’mızın malı olarak Beşikdüzü’nde gençlerimize hizmet edecek” dedi.

Belediye Başkanı Ramis Uzun ise, “Daha önce bu mekan meyhane olarak kullanılıyordu. Sahibi akrabam olan bu mekanı kendisinden devraldık, meyhaneyi kapattık, Diyanet’e emanet ettik. Şimdi görüyorum ki, bu mekan çok güzel bir amaç için hizmete açılıyor. Gençlik Merkezi oluyor. Bu beni çok duygulandırdı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan Beşikdüzü Kaymakamı Ferhat Vardar da, “Ben bu binada çok güzel dini hizmetler yerine getirileceğine inanıyorum. Tüm öğrencilerimizin , esnaflarımızın, vatandaşlarımızın  faydalanacağı, tüm vatandaşlarımızın yararlanacağı bir mekan olacaktır. Adının Gençlik Merkezi olmasına takılmayalım. Burası çocuk yaştan itibaren en yaşlı vatandaşımıza kadar hizmet verecektir. Tüm vatandaşlarımızı bu binaya bekliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Çarşıbaşı Müftüsü Şakir Şahin’in yaptırdığı duanın ardından Kaymakam Ferhat Vardar, Belediye Başkanı Ramis Uzun, İl Müftüsü Osman Aydın, İlçe Müftüsü İhsan Öz açılışı birlikte gerçekleştirdiler. Açılış sonrası davetliler ikramda bulunuldu.

Kaynak :kuzeyses.com

En son Haberler