Çarşıbaşı METEM’nden büyük başarı

Çarşıbaşı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM)’nden bir büyük başarı daha.

ÇARŞIBAŞI METEM ALMANYA HAZIRLIĞINDA

METEMLİ ÖĞRENCİLER ALMANYA’DA STAJ GÖRECEK

METEM`de öğrenim gören bir grup öğrenci AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Leonardo da Da Vinci Hareketlilik projesi  kapsamında 12 Haziran 2011 – 02 Temmuz 2011 tarihleri arasında yapılacak olan toplam üç haftalık uygulamalı eğitim için Almanya’ya gidecek.

Proje kapsamında METEM bünyesinde bulunan elektrik-elektronik, muhasebe finansman, giyim üretim ve çocuk gelişimi alanı öğrencilerinden 26 öğrenci alanlarıyla ilgili işyerlerinde 3 haftalık staj yapacak. Staj dışında kalan zamanlarda öğrenciler yabancı dil eğitimi alacak, kültürel ve tarihi gezilerde bulunacaktır. Öğrencilere proje sonunda staj ve yabancı dil eğitimi için katılım sertifikası verilecektir. Öğrencilere proje sorumlusu Özden Kaya, Elektrik- Elektronik öğretmeni Mehmet Aydın, muhasebe finansman öğretmeni Fatma Akıntürk, Giyim Üretim öğretmeni Ayşegül Yıldırım, Coğrafya öğretmeni Metin Keleşoğlu refakatlik edecektir.

Okul Müdürü Ahmet Bostan “Bu proje ile öğrencilerin öğrenim sürecinde edindikleri bilgi, beceri ve yetenekleri kullanabilmelerini, girişimcilik ruhu kazanmalarını, kültürel etkileşimlerde bulunmalarını ve nitelikli eleman olarak istihdamlarını hedeflediklerini,       Söyledi.

Bu tür projelerin çok zor olduğunu ve destek lazım olduğunu belirten Bostan şöyle devam etti: ” projenin ortaklarından 3A Education yetkilisi İlhan Belek’ e Mutlucell firması sahibi Uğur Öztürk’ e, Duman Cafe sahibi Nurettin Küçükalioğlu’ na ve T.T. Çarşıbaşı Erişim Müdürlüğü ekip sorumlusu Alptekin Kurt’ a teşekkür ederek, Çarşıbaşılılardan öğrencilere maddi manevi destek beklediklerini” söyledi.

Ayrıca daha önce Çarşıbaşı METEM’ in 2008’de Almanya da dört haftalık uygulamalı eğitim projesi kabul edilmişti.Ve bu kapsamda da aynı şekilde öğrenciler Almanya’da staj görmüştü.

Beşikdüzü Gazetesi

En son Haberler