Doğu Karadeniz turizmde cazibe merkezi haline getirilmeli
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından turizmde bölge potansiyelinin harekete geçirmesine yönelik mali destek programı ve turizme yönelik küçük ölçekli altyapı mali destek tanıtım programı Vakfıkebirde yapıldı.
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından turizmde bölge potansiyelinin harekete geçirmesine yönelik mali destek programı ve turizme yönelik küçük ölçekli altyapı mali destek tanıtım programı Vakfıkebir’de yapıldı.
Vakfıkebir Sabri Bahadır Kültür Merkezi salonunda düzenlenen tanıtım programına Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Beşikdüzü Kaymakamı Alper Faruk Güngör, Vakfıkebir Belediye Başkanı Hayri Birinci, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Yeşilköy Belediye Başkanı Zülkif Dilli, Beşikdüzü Emniyet Müdürü İlker Kara ile birlikte bu ilçelerdeki özel sektör, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldılar.
Toplantıda konuşan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı İzleme Değerlendirme Birim Başkanı Onur Adıyaman, uzman Kemal Akpınar ve ajansın program yönetim birim başkanı Salih Şahin, yeni faaliyete geçen Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın önemi üzerinde durdular. Konuşmacılar, “Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı 6 ilden oluşuyor. Bu iller Trabzon merkez olmak üzere, Rize, Artvin, Gümüşhane, Giresun ve Ordu’dur. Bu ajanslar Devlet Planlama Koordinasyonunda kamu düzel kişiliğe haiz kuruluşlardır. Temmuz 2009’da kurulduk ve Eylül 2010’da faaliyetlerimize başladık. Üç ay gibi kısa bir sürede proje teklif çağrısına çıktık. Çevreyi tahrip etmeden kalkınma modelleri kurmak son derce önemli. Kesinlikle kar amacı güden gibi bir durumları söz konusu değildir. Ajansımız tarafından belirlenen vizyon ve amaçlar doğrultusunda temel strateji, bölge ekonomisini güçlendirmek için ekonomik faaliyetlerde rekabeti, yenilikçi düzeyini, verimliliği ve katma değeri artırmak, yeni istihdam olanakları yaratmak, gelir düzeyini artırmak ve bu suretle bölgede sermaye birikimi sağlamaktır. Bu strateji doğrultusunda turizm, Doğu Karadeniz’in kalkınmasında öncelikli sektörlerden biri olarak belirlenmiştir. Bu mali destek programının amacı, Doğu Karadeniz bölgesinde turizmin çeşitlendirilmesi, bölgeye gelen turist sayısını ve kalış süresini artırarak bölgenin turistik cazibe merkezi haline getirilmesine katkıda bulunmaktır. Destek sağlanabilecek projelerde başvuru sahibinin ve ortaklarının uygunluğu, projelerin ve maliyetlerinin uygunluğu aranır. Bu proje kapsamında kimler başvurabilir? Kar kamacı güden işletmeler, kooperatifler , birlikler, diğer gerçek ve tüzel kişiler. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına sunular projelerin başarılı bulunmaları halinde, sözleşmelerin imzalanmasının ardından doğrudan uygulamaya geçebilecek durumda olmaları gerekmektedir.”dediler.
Konuşmacılar, başvuruların nasıl ve nereye yapılacağı, son başvuru tarihi, başvuru ve sözleşme sırasında sunulması gereken belgeler hakkında da bilgi verdiler.
Beşikdüzü Haber