Diğer Haberler 

Trabzon İla Erzincan Arasında Demiryolu

TRABZON-TİREBOLU-GÜMÜŞHANE-ERZİNCAN Demiryolu proje ihalesini kazanan Yüksel Domaniç Mühendislik Şirketi’nin mart ayında Trabzon’a gelerek güzergah çalışması yapacağı belirtildi. İMO Başkanı Mustafa Yaylalı, “Biz de hazırlanıyoruz” dedi.
Tirebolu-Gümüşhane-Erzincan Demiryolu Projesi’nin proje ihalesini kazanan Yüksel Domaniç Müh. Ltd. Şti.’nin Mart ayında Trabzon’a gelerek güzergah çalışması yapacağı belirtildi. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Trabzon Şube Başkanı Mustafa Yaylalı, “Firma proje çalışmalarına başlamış. Mart ayında Trabzon’da olacaklar. Biz de Trabzon olarak hazırlıklarımızı başlattık. Platformdan çıkacak sonuçları firmaya sunacağız” dedi. Yaylalı, Trabzon- Erzincan Demiryolu için ihale sürecinin devam ettiğini ve proje çalışmalarının yapıldığını ifade ederek, “Güzergah çalışmasını yapacak olan firma Mart ayında Trabzon’a gelerek güzergah çalışmalarını yapacak. Biz de Trabzon olarak önceden bir dizi çalışma yapmamız gerekiyordu. İMO olarak bu çerçevede üzerimize düşen görev gereği 100’e yakın kuruluş ve Sivil Toplum Örgütü’ne yazı yazdık. Çok büyük bir bölümünden bize olumlu cevap geldi. 19 Şubat’ta platformu oluşturmuş olacağız. Akabinde 10 içinde yani şubat ayının sonunda da demiryolunu o platformla masaya yatıracağız. Mart ayında Trabzon’da güzergah çalışmasına başlayacak olan firmaya da bir nevi Trabzon’un fikrini sunmuş olacağız” dedi.Bilindiği gibi Trabzon-Tirebolu-Gümüşhane-Erzincan Demiryolu Projesi’nin güzergah çalışması için Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından yapılan proje ihalesi sonuçlanmış ve 2 Kasım 2009 tarihinde imzalanmıştı. İhaleyi 1 milyon 452 bin 684 TL bedelle Yüksel Domaniç Müh. Ltd. Şti. almıştı. İşin süresi de 480 gün olarak belirlendi.
FİRMA NE YAPACAK?
İhaleyi kazanan firma; Trabzon-Erzincan demiryolu hattının (yaklaşık 320 km) idarenin ön gördüğü standartlarda olacak şekilde 1/25.000 ölçekli güzergâh araştırması ve amenajman etüdü, 1/5.000 ölçekli şeritvari haritalarının alınması ve güzergâhın bu haritalara işlenmesi, güzergâh üzerinde gerekli sondajlar ile laboratuar deneylerinin ve diğer zemin araştırma işlerinin yapılması, tüneller, köprüler, istinat duvarları gibi sanat yapıları ile istasyon tesislerinin ve demiryolunun teknik şartnamelerdeki esaslara göre projelerinin yapılması, üst yapı, elektrifikasyon, sinyalizasyon ve telekomünikasyon projelerinin yapılması, güzergâhın Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu, fizibilite etüdü, güzergâhın keşif ve metrajları hazırlayacak.

En son Haberler