Vakfıkebir TUREM’den büyük imkan

Trabzon-Vakfıkebir Turizm Eğitim Merkezi(TUREM), kısa yolda hayata atılmak isteyen ilköğretim veya lise mezunu kursiyerlere iş ve eğitim için büyük bir imkan sundu.

TUREM’de açılacak olan mutfak, servis, kat hizmetleri ve ön büro bölümleri için kurs kayıtları başladı. İŞKUR destekli, günlük 15 TL harçlık verileceği kursların ücretsiz olduğunu dile getiren Vakfıkebir Turizm Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Arslan; “Kısa yolda hayata atılmak isteyen tüm gençlerimize kapımız açıktır. Şuana kadar okulumuzdan mezun olan hiçbir öğrencimiz işsiz kalmamıştır. İş garantisi olan okulumuza kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimiz en geç 30 Eylül 2011 tarihi mesai bitimine kadar Vakfıkebir Turizm Merkezimize şahsen başvurmaları veya posta ile yollamaları gerekmektedir.

Mülakatta başarılı olup kurs almayı hak eden öğrencilerimize eğitim aldıkları her gün için, Türkiye İş Kurumu tarafından 15 TL. ödenecek ve iş kazalarına karşı sigortalanacaklar.” dedi.

Alınacak öğrencilerde, yatılılar için eğitim-öğretimin başlayacağı tarih itibariyle 16-19 yaşlarında olmak. Gündüzlüler için 16-25 yaş arasında olmak. Türkiye İş Kurumu’na işsizlik kaydı yaptırmış olmak. Son iki yıl içinde Türkiye İş Kurumu’nun açmış olduğu herhangi bir kursa katılmamış olmak. Erkek adaylar için askerlikle ilişkisinin bulunmadığını veya ertelendiğini belgelendirmek. Konaklama ve seyahat hizmetleri alanında açılacak olan en büro programına kayıt olacakların en az lise veya denge okul mezunu olması ve en az bir yabancı dil bilmesi. Yiyecek üretimi, yiyecek içecek servisi ve kat hizmetleri programlarına kayıt olacakların ise en az ilköğretim mezunu olmaları gerekmektedir.

Beşikdüzü Gazetesi

En son Haberler