Tonya’da “Üniversiteliler düğünü”

Trabzon’un Tonya ilçesinde geleneksel olarak bu yıl 3. düzenlenen “Üniversiteliler düğünü” muhteşem geçti.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen düğünde 2011 yılında üniversiteyi kazanan Tonyalı öğrencilere maddi yardım toplandı.

Düğün töreni Tonya Kaymakamlığı, Tonya Belediye Başkanlığı, İskenderli Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Yaren Dersanesi ile ortaklaşa düzenlendi.

Belediye Başkanı Ahmet Kurt, bir yakınını Ankara’ya hastaneye götürmesi dolayısıyla katılamadığı üniversite düğününde, açılış konuşmasını İskenderli Belediye Başkanı Ahmet Aktaş yaptı. Başkan Aktaş; “Amacımız üniversiteyi kazanan gençlerimizi en iyi şekilde uğurlamak, onlara moral ve destek vermektir. O nedenle burada toplandık. Sizler, bizim umudumuz ve geleceğimizsiniz. Tonya’mız için, en iyi şekilde yetişmenizi istiyorum Belki hepiniz iş bulursunuz, bulamazsınız ama eğitim-öğretim önemlidir. İş bulamazsanız dahi o bilgiyle hayatınızı kurmayı çok iyi becereceğinize inanıyorum.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Köse de konuşmasında, “Bu uygulama belediyemizin geleneksel hale getirdiği, belki de, Türkiye’de örneği olmayan örnek uygulamalardan biridir. Üniversiteyi kazanan tüm öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

Tonya Kaymakam Vekili Sedat Sırrı Arısoy, öğrencileri hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bugün burada üniversiteyi kazanan öğrencilerimizi Anadolu’nun muhtelif yerlerine eğitim-öğretim aşamalarının önemli bir bölümünü tamamlamak için uğurlamak üzere toplandık. Onlar Tonya’da başladıkları eğitime artık, bambaşka diyarlarda devam edecekler. Tonya ilçemizde üniversiteyi kazanan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından üniversiteyi kazanan öğrenciler için orta töreni yapıldı ve Tonyalılar maddi katkıda bulundular. Toplanan para eşit olarak üniversiteyi kazanan öğrencilere dağıtılacağı belirtildi. Daha sonra üniversiteyi kazanan 150 öğrencinin kurdeleleri protokol tarafından kesildi.

Gecede Mehmet Tak, Hüseyin Aydın(Çayan) ve Ahmet Akyüz sahne alarak Tonyalılara ve üniversite öğrencilerine unutulmaz saatler yaşattılar.

Geceye Tonya Kaymakam Vekili Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Vekili Yusuf Yıldırım, İskenderli Belediye Başkanı Ahmet Aktaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Köse, Tonya Jandarma Komutanı Zekai Günal, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yakupoğlu, daire amirleri ve çok sayıda halk katıldı.

Beşikdüzü Gazetesi

 

En son Haberler