Diğer Haberler Son Dakika 

Ramis Uzun Üç Yılını Değerlendirdi

Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, üç yıllık görev süresinde gerçekleştirdiği hizmetleri ile projelerini anlattı.

Eğitimin beşiği Beşikdüzü ilçesine fakülte verilmesi durumunda; belediyeye ait olan 5 katlı karkas bina ile 10 dönüm araziyi hiçbir bedel almaksızın üniversiteye vermeye hazır olduğunu söyledi.

Beşikdüzü Fakülteyi hak etti

Fakülte için bina ve arazi hazır

Alt yapı sorunlarını kökünden çözüyoruz

Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, üç yıllık görev süresini değerlendirdi. İlçenin önemli alt yapı ve çevre sorunlarına neşter vurduklarını belirten başkan Uzun,  “Üç yıllık görev süremiz doldu. Bu süre içerisinde belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla verimli bir çalışma yaptık. Meclis üyesi arkadaşlarıma ve mahalle muhtarlarımıza teşekkürü borç biliyorum.”dedi.

Sorunları çözmek için aday oldum”

Ramis Uzun: “Göreve başlamadan önce belediyemiz 29.800 nüfus üzerinden İller Bankası’nda pay alıyordu. Adrese dayalı nüfusa geçildikten sonra 2009 genel seçimlerinden sonra nüfusumuz önce 11.800’e indi. Şu anda 12.509 Dolayısıyla İller Bankası gelirlerimiz % 60 azaldı. Buna rağmen alt yapı ve çevre konularında birçok yatırımlar gerçekleştirdik. Personelimizin maaşını gününde ödeyen çok az belediyelerden birisiyiz. Belediyemizde halkımızın güvenebilecek olduğu, mesaisini çok iyi verebilecek olduğu iyi çalışma ekibi oluşturduk.

Beşikdüzü’nün çok önemli alt yapı sorunları var. Benim belediye başkanı olmamadaki en büyük arzum oradan kaynaklanıyor. Yıllardan beri ilçemdeki alt yapı sorunlarını gördüğüm için Köy Hizmetlerinde ve İl Özel İdaresi’ndeki çalışmalarımız hep bu yönlerde olduğundan ilçeme faydalı olacağımı düşündüm. Ve Belediye başkanlığına aday oldum.

“Bu yılın sonunda temiz suya kavuşacağız”

Ramis Uzun: “İçme suyu sorunu konusunda Vakfıkebir Belediye Başkanı sayın Hayri Birinci, Çarşıbaşı Belediye başkanı sayın Coşkun Yılmaz, Eynesil Belediye Başkanı sayın Coşkun Somuncuoğlu ve Yalıköy Belde Belediye Başkanı sayın Ali Bayram Tanrıverdi ile elele vererek, bu sorunu çözmek için var gücümüzle mücadele ettik. Şu an Vakfıkebir bölgesinde suyun membaına doğru çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Ayrıca ikinci bir ihale konusu olan suyun arıtma tesisi içinde çalışmalar sürüyor. İnşallah bu yılın sonunda içme suyu sorunumuz tamamen ortadan kalkacak ve Beşikdüzü halkı sağlıklı temiz içme suyuna kavuşmuş olacak.

“2011 yılını proje yılı ilan etmiştik”

Ramis Uzun: “Derin deşarjı olmayan ender ilçelerden birisiyiz. Biz 2011 yılını proje yılı ilan etmiştik. Bu süre içinde İller Bankası Genel Müdürlüğü’nden kredi kullanarak derin deşarj projesini hazırlattık. Adacık, Çeşmeönü ve şehrin belirli bölümlerinde fosseptikle idare eden yerlerde ilave kanalizasyon projemiz vardı. Bu projeyi de 2011 yılında ihale ettik ve projesi hazır. Şehir içme suyu şebekemizin önemli bir bölümü asbestli ve pik borulardan ibaret. Bunların değişmesi içinde ihale yaptık. Şu an elimizde kesinleşmiş 3 tane yatırıma girebilecek projelerimiz var. Burada ilk önceliği derin deşarja ve kanalizasyona vermek istiyoruz. Kısa süre içinde kanalizasyon ve derin deşarj ihale edilerek çalışmalara başlanılacak. Şehir içme suyu şebeke projemizi daha sonraki süreçte devreye koyacağız. Böylece Beşikdüzü’nün alt sorununu kökünden çözmüş olacağız.“

“2013 yılı yol yapım yılımız olacak”

Ramis Uzun: “İçme suyu hattının geçtiği yerleri bozmak zorunda kaldık. Buna mecburduk. Diğer projelerimizin de hayata geçirilmesiyle birlikte yollarda bozulmalar olacaktır. Bu bakımdan yol çalışmalarını bilinçli olarak kontrollü yapmak istiyoruz. Yer altı çalışmalarının bitiminden sonra yoğun bir yol çalışmasıyla, beton ve asfalt kullanarak, mahallelerimizdeki yol sorununu temelli ortadan kaldıracağız. 2013 yılını yol yılı olarak ilan edeceğiz.”

“Caddenin çehresi değişiyor”

Ramis Uzun: “Eski Samsun yolu olarak bilinen ana caddemizden içme suyunun ana boruları geçti. Burada elektrik, Ptt hatları ile bütün kanalizasyon, yağmur ve su hatları yer altına indirildi. Asbestli-pik borular değiştirildi. Şuanda üst yapısını yapıyoruz. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu çalışmaların yüzde 60-70’lik bölümü bitti. Halkımızın memnun olduğunu görmek bize bu yorgunluğu unutturuyor. “

“Çevre ve çöp sorununu çözdük”

Ramis Uzun: “Çevre konusunda son derece duyarlı bir belediyeyiz. Çünkü sağlıklı bir toplum sağlıklı çevre ile mümkündür. Göreve geldiğimizde Ağasar deresi üzerinde kullanılan alan vardı. Vahşi depolama söz konusuydu. Daha sonra burayı kapatarak, çöpleri 60 km mesafedeki Trabzon’daki Deliklitaş aktarma istasyonuna gönderiyorduk. 2011 yılı Temmuz ayından itibaren Yoroz mevkiindeki aktarma istasyonuna devreye girdi. Şimdi 18 km. mesafede olan istasyona göndermeye başladık. En büyük sorunlarımızdan bir tanesi olan çöp sorununu çözmüş olduk. Kapattığımız bu çöp alanında hayata geçireceğimiz önemli bir proje ile halkımızın karşısına çıkacağız. Çöp konusunda konteynır sistemine geçtik. Bir tane çöp kamyonu Çevre Bakanlığı’ndan hibe olarak aldık. Bu jestinden dolayı Çevre Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Kredi kullanarak bir tane daha çöp kamyonu belediyemize kazandırdık. 3 çöp kamyonu ile çöpleri topluyoruz. İlçe merkezinde çöplerin süpürme ve toplama konusunda ise kısmi özelleştirme yaptık.”

Geri dönüşüme büyük katkı

“Çöpleri ayrıştırma kutuları yerleştirdik. Kağıt, plastik, metal v.b geri dönüşüme gönderiyoruz. Geçtiğimiz hafta lisanlı firmalar aracılığıyla uygulamaya koyduğumuz ambalaj atıkları toplanmaya başlandı. Hem geri dönüşüme kazandırılacak, hem de önemli çöp yığınlarında kurtulmuş olacağız. Kahvehanelerimize sigara yasağı gelmesiyle birlikte ilçemizdeki tüm kahvehane, çay ocakları ve benzeri işyerlerinin önüne ilk defa dış mekan sulu küllükler yerleştirerek, kirliliğin önemli derecede önüne geçtik. % 80 kirlilik konusunda bir azalma oldu. Bütün okullara, fotoğrafçılara ve marketlere atık pil kutuları koyduk. Atık pillerin ne kadar zararlı olduğunu herkes tarafından biliniyor. Biz bu konuda çevre bilincini geliştirdik. Yanık yağların geri dönüşümünü sağlayarak çevre ve toplum sağlığı konusunda önemli atımlar attık. Pastane, lokanta diğer atık yağı olanları bu lisanslı firmalarla anlaşmaya mecbur kıldık. İlk olarak sitelerden başladık. Henüz evlerde tam başarılı olduk diyemem ama ilk adımı atmış olduk. Yavaş yavaş yangınlaşacak. Okullarımıza, camilerimize her türlü katkıyı yapmaya çalışıyoruz.”

Çevre ödülü aldık

Ramis Uzun: “Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi ( MİARGED ) tarafından düzenlenen  2. Üretken Belediye Proje Yarışmasında Belediyemiz ödül aldı. Yarışmaya 2.Grup (Nüfusu 50.000´nin altındaki İlçe Belediyeleri) Çevre ve Altyapı Projeleri Kategorisinde katılan Beşikdüzü Belediyesi, “Beşikdüzü; Temiz Çevrenin Yeni Yüzü” isimli projesiyle 1.lik ödülüne layık görüldü.
Proje; atıkların toplanmasında varil sisteminden konteyner sistemine geçiş, düzensiz çöp depolama alanının kapatılarak rekreasyon alanı haline dönüştürülmesi, atıkların TRAB-Rİ-KAB´ın Trabzon´daki aktarma istasyonuna taşınması için gerekli atık toplama ve taşıma araçlarının temini ve geri kazanım konusunda yapılan çalışmaları içeriyor.

“Kulüplerimiz gururumuz oldu”

Ramis Uzun: “Beşikdüzüspor’a her türlü desteği verdik, vermeye de hazırız. Ben göreve geldiğimdeki başkanımız sayın Harun Topal’a, doktor İmdat Çıtlak’a ve şimdiki başkanımız sayın Cengiz Karadeniz’e teşekkür ediyorum. Antrenörümüz sayın Gökhan Uzungüngör çok kaliteli bir isim. Takıma çok şey verdi. Daha çok şey vereceğine inanıyorum. Kendisine teşekkür ediyor, kutluyorum. Beşikdüzü’nün ismini Türkiye’ye duyurdukları için tüm yönetime ve sporcularımıza başarılar diliyorum. Kendileriyle gurur duyuyoruz. Beşikdüzüspor’a sahip çıkmak demek, Beşikdüzü’nün gençliğine sahip çıkmaktır. Biz elimizden geldikçe gençliğimizin kıymetini bileceğiz.

Diğer takımımız olan Beşikdüzü Yeşilköyspor’a çıktıkları 1. Amatör kümede başarılar diliyorum. Onlar içinde yardımları, katkıları verdik, vermeye devam edeceğiz.”

“Modern pazaryeri yapacağız”

Acilen pazaryeri konusunu çözmek istiyorum. Bunun için fırsat ve imkan kolluyorum. Yeni bir trafik düzenlemesi yapacağız. Küçük Sanayi Sitemizde önümüzdeki günlerde yeni çalışmalar yapacağız. Yakın bir tarihte esnafların sorunlarını ele alan bir toplantı yapacağım.

“Fakülte verilsin, bina ve arazi hazır”

Ramis Uzun: “Meslek Yüksek Okulumuz başarılı bir okul. Eğitimin beşiği olan Beşikdüzü ilçemiz çoktan dört yıllık bir fakülteyi hak etmiş bir ilçe. Bu anlamda Beşikdüzü Belediyesi olarak, ilçemize yakışan dört yıllık fakültenin bölge ve ilçe ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir fakültenin kurulmasını istiyoruz. Bunun için ilçemize fakülte kurulması durumunda Adacık Mahallesi’nde belediyemize ait olan 5 katlı karkas bina ile 10 dönüm araziyi hiçbir bedel almaksızın üniversiteye vermeye hazırız.”

“Dere üzerleri açılacak”

Ramis Uzun: “Göreve başladığım günden beri ilçedeki derelerin üzerinin açılması için DSİ ile başlattığımız çalışmalarda sona gelindi. Beşikdüzü ilçe merkezindeki Çamlık, Kurbağalıdere, Çavuşlu, Dümen, Takazlı ve Değirmen derelerinin kapalı kısımlarının taşkın anında tehlike oluşturmasından dolayı yol geçişleri hariç, üzerleri açılarak tabanı betonlu kanal haline getirilecek. İhalesi yapıldı. Kısa süre içinde DSİ ilçemizde bu çalışmaya start verecek.

Avrupa standartlarında balıkhaneler

Ramis Uzun: “Mevcut balıkhaneler halkımızın alışveriş yapmaktan çekindiği, rekabetin olmadığı bir yerdi. Alınan meclis kararıyla şehrin muhtelif yerlerinde Avrupa standartlarına uygun yer yapmak suretiyle balıkhaneler açıldı. Sahildeki balıkhaneyi yıktık.”

Beşikdüzü’nde ilk ticari plaka verildi

Beşikdüzü’nde köy ve mahallelerde kayıt dışı olarak yolcu taşıyan dolmuş ve taksiler kayıt altına alındı. Belediye tarafından 18 durak oluşturularak, 170 ticari plaka verdik

“4 araç satın aldık”

Ramis Uzun: “Beşikdüzü Belediyesi tarafından alınan küçük ve büyük çöp kamyonu, soğutmalı cenaze aracı ile itfaiye aracı düzenlenen törenle araç parkına katıldılar.

“Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan hibe yoluyla alınan küçük çöp kamyonu 7 m. küp çöp alma kapasiteye sahip. İkinci büyük çöp kamyonu 136.000 TL’ye mal oldu. Belediyenin imkanlarıyla temin edildi. Çöp alma kapasitesi ise 13 artı 1,5 metreküp. Yeni cenaze aracı ise, soğutmalı olduğundan cenazeleri taşıma ve saklama için çok ihtiyaç duyulan bir araçtı. Bu aracı hibe eden Ankara Umut Kalp Hastanesi sahipleri Beşikdüzülü hemşerilerimiz A.Osman Aydın, Hamit Aydın, Fikret Aydın ve Yavuz Aydın kardeşlere Belediyemiz ve Beşikdüzü halkı adına teşekkür ediyoruz.”

Mevcut itfaiye aracının maliyeti 450.000 TL.’dir. 28 m. merdiven uzunluğu olan aracın, 5,5 ton su alma kapasitesine sahip. Ek aparat olarak araç kurtarma, bir adet kesme makası, bir adet ayırma makası ve 70 m.ye su basma kapasiteli. Son olarak ise, belediyeye yeni bir makam aracı aldık.”

“Su depoları temizlendi, kalebodur döşendi”

Ramis Uzun: “Nefsişarlı, Adacık, Beşikdağ Mahallesi, Bulanasa, Vardallı, Takazlı ve Zemberek su depoları ile bunlara bağlı maslakların temizliği yanı sıra; onarımı boya ve badanaları da yapıldı. İtfaiye aracıyla tazyikli su sıkılarak temizlenen su depoları kum ve çamurdan bertaraf edildi. Fırça ile sürtülerek, her türlü kir ve pislikten arındırılan depoların çevresini kapatan çalılık ve ağaçlar da kesildi. Bu çalışmanın ardından tüm depolar kalebodur döşendi.

“Plaj Tesislerini kiraya verdik”

Ramis Uzun: “Beşikdüzü Belediyesi Pirinçlik Park Tesisleri’nin işletmeciliğini ihale ettik. Doğu Karadeniz Bölgesinin en modern plajı olan Beşikdüzü Belediyesi Pirinçlik Park Tesisleri’nin işletmesini 10 yıllık bir süre ile iş adamları Ertuğrul Ataman ve Tamer Karagüzel devir aldılar.”

Belediye halı saha yerine Spor salonu

Ramis Uzun: “Şehir içi yol ile yeni sahil yolu arasında kalan belediyeye ait mevcut halı saha tesisleri yıkarak, arazi üzerine uluslararası standartlarda spor salonu yapılmasını sağladık.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan olan 1000 kişilik Kapalı Spor Salonu bitmek üzeredir.”

“Bestt Oteli satacağız”

Ramis Uzun: “ Geçmişte birçok Avrupa takımını ağırlayan otelimizin en az üç yıldızlı otel olacak şartıyla satışını gerçekleştireceğiz. Amacımız, Giresun-Akçaabat arasında yıldızlı bir otelimiz yok. Beşikdüzü ilçemiz hem merkez kavşak ilçe konumunda, hem de sosyal konum itibariyle ilçemizde modern bir otelimizin olmasını istiyoruz. Şuanda satış için gerekli çalışmalarımız devam ediyor.

Röportaj: Muhammet TAŞ

www.besikduzugazetesi.com

 

En son Haberler