Bizden Haberler Son Dakika 

Oğuz Belediyesi Halk Toplantısı Yapıldı

Sitemizde duyurduğumuz Oğuz belediyesi halk toplantısı Belediye başkanı Sn Şakir Yenigün yapmış olduğu son halk toplantısında;

Aşağıdaki bilgileri aktarmıştır.

Beldemizin nüfus ile ilgili sorunu her zaman olduğu gibi bu dönem de gösterebileceğini vurgulayarak, nüfusumuzu 2 000 in üzerinde tutmamız gerekdiğini nüfus üzerinden belediyemiz bütçeden pay aldığını bu payın da beldemiz için ne kadar önemli oldugunu vurgulamıştır.

Nüfusun 2000 üzeri olması ikinci katkısının da  belde olarak kalıp kalamayacağımız endişelerin ortadan kalkmasıdır. Ancak ilimizin büyükşehir kapsamına alınması halinde ise beldemiz hakkında da belirsizlik olacağı kuşkusuzdur. Türkiye de uygulanmakta olan büyükşehir modellerinin biri beldeleri ortadan kaldırırken, digeri ise aynen korumaktadır. Bu nedenle Trabzon’un hangi modelde büyükşehir olacağı bilinmemektedir. Başkanımız bu durumda belediyemizin uygulanacak modele göre de kalıp kalamayacağı da belli olacağınını aktarmıştır.

Olası bir büyükşehir modelinde belediyemizin kalkması halinde ise beldemizde inşaat yapacak olan kişilere yüklü miktarda maliyetler beklediğini belirten başkanımız. Eger inşaat yapacaklar var ise ellerini bir anönce cabuk tutmaları kendi lehlerine olacağını beyan etmiştir. Şu anda beldemizde inşaat yapacaklar hem zamandan hem de parasından tasarrufta bulunacaktır. İnşaat işleri ile ilgili 250-300 civarında olan yapı ruhsatları alma işlemleri de Büyükşehir kapsamına girdiğinde ruhsatın büyükşehirden alınacağı ve masrafların 10-15 bin gibi rakamlara ulaşabilecegi bildirilmiştir.

Trabzon İlinin büyükşehir kapsamına alınması halinde, olası belediye kapatma işleminde belediyeye ait araçlarının da alınacağını belirten başkanımız, beldemizde ara yol çalışmalarına imzaların toplanamaması nedeni ile ara verildiğini, bu yolların yapım çalışmaları da bir an önce imzaların toplanması halinde hızlanacağını, elimizde bulunan araçların elimizden çıkmadan yol yapımlarının tamamlanması beldemiz menfaatine olduğu bir daha belirtilmiştir. 

Ayrıca beldemizin rutin sorunları hakkında görüşler bildirilmiştir.

oguz.bel.tr

En son Haberler