Teşekkür Bile Alamadık

Evet…

Bir genel seçim çalışmaları daha sona erdi.

İl başkanları, milletvekili adayları gelip gitti bölgemize.

Hatta bölgemizden adaylar da vardı.

Büyükliman yöresinde bir haftalık, bir on beş günlük ve 3’te aylık

gazete çıkmaktadır. Bazıları kendi ilçelerine, bazıları ise birkaç ilçeye yayın yapmaktadır.

İlçelere gelen il başkanları ve milletvekili adayları o ilçede gazete çıkıp çıkmadığından ya da hangi zamanlarda hangi gazetelerin çıktıklarından ne yazık ki haberleri yok gibi geldi bize.

Seçimden seçime geçen 4 yıllık süre zarfında tüm siyasi partilerin haberleri bu bölgedeki gazetelerde yeralmaktadır. Mahalli olduğu için de haberler genelde Trabzon gazetelerine göre daha büyük girmektedirler. Hatta zaman zaman manşet olmaktadırlar.

Bir haber olduğunda ilk buradaki gazeteciler aranmaktadırlar. Trabzon’dan gazeteci çağrılmamaktadır.

Bu aranan gazetecilerden biri de benim. Elimden geldiğince, gazetemde yer olduğu müddetçe siyasi partilerin haberlerine haberdar edildiğimiz oranda yer vermeye çalıştım. Hatta geçen ay manşetten kullandığım bir milletvekili adayının haberini bizzat partiye giderek gazeteyi ilçe başkanıyla birlikte eline verdim. Evirdiler, çevirdiler gazeteyi büküp sohbetlerine kaldıkları yerden devam ettiler.

Trabzon gazetelerine verilen haber ve ilanlara milyarları akıtırlarken, bizim bedava yaptığımız haberden bir teşekkür dahi alamadan oradan ayrılmak şahsımı üzmüştür.

Biz, bu bölgenin haber alanında kahrını çeken insanlar olmamıza rağmen gazete sahibi olan arkadaşlarımızın çoğu ne arandılar, ne soruldular. Varsa yoksa Trabzon.

Trabzon gazetelerine günlerce tam sayfa ilanlar verilirken acaba bizlere de beşte biri kadar ilan verilemez miydi?

Burada milletvekili adaylarına fazla hata bulmuyorum. Bu konuda hata ilçe başkanlarındadır. Hiçbir ilçe başkanı bu gazeteler konusunda adaylara bilgi vermemiştir. İlçelerdeki gazetelerden haberleri dahi olmadıklarına inanıyorum. Haber verseydiler, bizleri onlara tanıtsaydılar ben inanıyorum ki, onlar bu gazetelere de ilan verirlerdi. Ufak tefek verilenlerde de ayrım yapılarak verilmiştir. Sanki başkaları onların haberlerini yapmazmışlar gibi hareket edildi. O gazetelere de bizim haberimiz neden yok gibi sitemler edilmiştir. Neden olmadığınızı adaylarınıza, ilçe başkanlarınıza sormanız gerekir. Başka yerlere milyarlar verenlere sormanız gerekir. Onlara değil!..

Seçim süresince bütün partileri ve adayları gözlem altında tuttuk. Onları biz kez daha sınavdan geçirdik. Büyükliman’da, yayın yaptığımız ilçelerin siyasi temsilcileri sınıfta kalmıştır.

Son olarak geldiğimiz nokta şudur. Biz partilerin yayın organı değiliz. Yeri geldiğinde bize destek olunmuyorsa biz de bundan böyle hiçbir partiye haber adına eskisi kadar destek olmayacağız. Partilerin reklamını kendi cebimizden ya da bizlere reklam verenlerin destekleriyle çıkan gazetemizden yapmak mecburiyetinde değiliz.

Ahmet SARAÇ/Yeşilkıyı Gazetesi Sahibi

www.dogruhaber61.com

En son Haberler