Diğer Haberler Son Dakika 

Harçlıkları Küçük, Yürekleri Büyük

Vakfıkebir İlçesi Ömer Nakkaş Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Kültür – Edebiyat Kulübü öğrencileri kendi aralarında topladıkları harçlıklarla yardıma muhtaç aileye bir aylık gıda yardımında bulundu.

Her ay insanlara faydalı bir etkinliği ilke edinen Kültür – Edebiyat Kulübü öğrencileri bu ay da Vakfıkebir ilçesine bağlı Hacıköy Mahallesi’nde yardıma muhtaç Ertuğral ailesine yardım eli uzatarak örnek bir davranış sergilediler.

Okulun Edebiyat öğretmeni Ali Kemal Mutlu, Okul Başkanı Büşra Kılıç, beraberinde Kulüp öğrencilerinden Songül Kotbaş ile birlikte 4 çocuğu ile yaşayan Emine Ertuğral ailesini ziyaret ederek öğrencilerinin kendi aralarında topladığı harçlıklarla alınan 1 aylık gıda ve erzak malzemelerini teslim ettiler.

Ömer Nakkaş Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Kültür – Edebiyat Kulübü olarak bir karar aldıklarını ifade eden okulun Edebiyat öğretmeni Ali Kemal Mutlu, “Öğrencilerimizle birlikte bu civarda yardıma ihtiyacı olan biri varsa onu belirleyelim ve öğrenci arkadaşlarımızın ceplerinden biriktirdikleri harçlıklarla bunu tedarik edip ihtiyacı olan kişiye verelim dedik. Öğrencilerimiz de bunu anlayışla karşıladılar ve beraber planladık programladık. Mahallemizde yaşlı bir hanım teyzeyi bulduk, kendisi de yapılan bu yardımdan mutlu oldu. Yapılan bu yardımı da kendisi kabul ettiği için kendisine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Okul Başkanı Büşra Kılıç; “Öncelikle amacımız toplumun sağlığını huzurunu korumak, birey olarak da yararlı bir birey olmak ve bu yüzden de kulübümüzde daha çok sosyal etkinlik yapmayı planladıklarını söyledi. Kılıç , “Zaten okul olarak bir misyonumuz var. Toplumla iç içe olmak. Bu etkinlikleri yaparak hem kendimize hem insanlara yararlı olmayı amaç edindik” dedi.

İnsanlara yardım etmek ve insanlarla yardımlaşmanın çok güzel bir duygu olduğunu ifade eden Kültür – Edebiyat Kulübü öğrencilerinden Songül Kotbaş, Peygamber efendimizin bir hadisi şerifinde de söylediği gibi “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” sözünü hatırlattı.

Beşikdüzü Gazetesi

En son Haberler