Diğer Haberler Son Dakika 

Rapor İçin Yollarda Perişan Olduk

44 yıldır zihinsel özürlü (Şizofren hastası) 63 yaşındaki Abdulvahap Çetinkaya’nın her türlü ihtiyacını karşılayarak bakımını yapan kardeşi ile Azeri eşi Esmer Çetinkaya evde bakım parası almak istiyor.

Rapor almak için ise, KTÜ Tıp Fakültesi Abdulkadir Çetinkaya’ya üç ay sonra süre verdi.

44 yıldır zihinsel özürlü (Şizofren hastası) 63 yaşındaki Abdulvahap Çetinkaya adına evde bakım ücreti almak için KTÜ Tıp Fakültesi’ne müracaat eden kardeşi Abdulkadir Çetinkaya, üç ay sonra raporun verilebileceğinin belirtilmesine tepki gösterdi.

Beşikdüzü ilçesine bağlı Takazlı Köyü’nde Azeri eşi Esmer Çetinkaya ile Şizofren hastası kardeşinin her türlü ihtiyacını eksiksiz yerine getirdiklerini belirten Abdulkadir Çetinkaya(62) “Benim kardeşim 44 yıldır zihinsel özürlü. Elimde bunu gösteren birçok rapor var. Çeşitli hastanelerde yattığına dair resmi evraklar var. Evde çoğu zaman sinirli ve saldırgan oluyor. 1975 yılında annemin ölümüne sebep oldu. Beş gün sonrada annemin ölümüne dayanamayan babamı kalp krizi sonucu kaybettik. Tüm bunlara rağmen evde bakıcı parası almak için üç ay bekletiliyoruz. Anlamak çok zor. Yollarda perişan olduk. Maddi sıkıntımızda var. Köyden Trabzon’a hastaneye gidip gelmek için epey masraf ediyoruz. Cüzi bir maaşım var. Bende hastayım. Tek böbrekle yaşıyorum. Alacağımız bir yardım varsa, elinizi vicdanınıza koyun ve bu işi uzatmadan bu yardımı bize verin.”dedi.

Azeri eşi: “korkarak bakıyoruz”

Abdulkadir Çetinkaya’nın Azerbaycanlı eşi Esmer Çetinkaya’da büyük bir özveriyle Kadulvahap’a baktığını belirterek, şöyle konuştu: “Kayınım yediğini-içtiğini anlamıyor. Çok küfürler söylüyor. Ben duymazlıktan geliyorum. Çoğu zaman korkuyorum, tedbirli oluyorum. Korkarak, heyecanla bakıyorum ona. Komşularımda iyi biliyor. Hepimiz imtihandayız. Bir yere bırakamayız. Şimdiye kadar baktık, ölene kadar da bakmalıyız. Allah beterinden saklasın. Tek isteğimiz, hakkımız varsa bakıcı ücretini almaktır. Eşimin aldığı maaş yetmiyor. Yetkililerin bize yardımcı olmasını bekliyorum.”dedi.

Beşikdüzügazetesi

En son Haberler