Son Dakika Yöresel Haberler 

Öğretmen Okulu’nun 164. Yılı Kutlandı

16 Mart Öğretmen Okullarının 164. kuruluş yıldönümü Beşikdüzü Anadolu Öğretmen Lisesi salonunda düzenlenen törenle kutlandı.

Törene Kaymakam Alaattin Aktaş, Garnizon Komutanı Ali Özsağlam, Belediye Başkanı Ramis Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Yeşilköy Belediye Başkanı Zülkif Dilli, Oğuz Belediye Başkanı ŞakirYenigün, İlçe Emniyet Müdürü Taner Ulutaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Ertav, siyasiler, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.

Açılış konuşmasını yapan İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Haydar Çoban, hızla gelişen ve değişen bilgi çağında en büyük sorumluluğun eğitimcilere ve eğitimci adayı yetiştiren öğretmenlere düştüğünü söyledi. “Tam 72 yıldır ülkemizin en yetenekli gençlerine en yüksek standartlarda eğitim vererek misyonumuzu hiç aksatmadan sürdürmekteyiz. Eğitimin, beşikten mezara kadar her zaman önemli bir yol gösterici olduğunu gözden uzak tutmayan bizler, ülkemize sevdalı, ışığını tarihimizden alan duyarlı çağdaş bir okuluz. Hızla gelişen ve değişen bilgi çağında en büyük sorumluluk eğitimci ve eğitici adayı yetiştiren öğretmenlere düşmektedir. Beşikdüzü Anadolu Öğretmen Lisesi olarak bizler, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda milli ve manevi değerlere bağlı, insan haklarına saygılı, çevreye duyarlı, duygu ve düşüncelerine açıkça ifade edebilen, araştırmacı, üretken, yorum yapabilen, bilişim teknolojilerini kullanabilen, hoşgörülü, ben değil biz diyebilen, sosyal yönü güçlü, etik değerleri özümsemiş, öğretmenlik mesleğini hedef edinen donanımlı bireyler yetiştirmek için varız” şeklinde konuştu.

            Öğrencilerden Nesil Alagöz, Neslihan Çıtlak ve Ayşegül Köse öğretmen konulu şiirler okudular. Okul korosu müzik öğretmeni Keramettin Kahyaoğlu yönetiminde sahne alarak çeşitli türkü ve şarkıyı seslendirdiler. Bu muhteşem konserinden sonra kız horon ekibinin gösterisiyle tören sona erdi.
Beşikdüzügazetesi

En son Haberler