Son Dakika Yöresel Haberler 

Beşikdüzü’nde toplantı

Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş, başta Kaymakamlık olmak üzere, Belediye Başkanı Ramis Uzun, Yeşilköy Belde Belediye Başkanı Zülkif Dilli, Oğuz Belde Belediye Başkanı Şakir Yenigün, Emniyet Müdürü Taner Ulutaş, Garnizon Komutanı Ali Özsağlam, il genel Meclis üyeleri, kamu ve özel sektör kuruluşları, Üniversiteden ve sivil toplum kuruluşlarının en üst yöneticileri ve diğer temsilcilerinin katılımı ile Adacık Mahallesi Pirinçlik Mevkiindeki Tatil Köyü Tesisinde geniş çaplı bir toplantı düzenledi.

Çalışma; Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Verimlilik Şubesi yöneticisi ve uzman moderatörlerin yönlendirdiği  “Beşikdüzü İlçesi SWOT(GZTF) Analizi”(Güçlü -Zayıf –Tehdit ve Fırsatların saptanması) İlçenin bugünkü durumunun değerlendirilmesi ve geleceğe yönelik kararların verilebilmesi, bu süreçte ilçede değişik düzeylerde görevli karar alıcıların birbirlerinin düşüncelerini net olarak bilmeleri ve mevcut iletişimin güçlenmesine yapacağı katkılar gibi düşüncelerin paylaşıldığı toplantı sabah 09:00-16:00 saatleri arasında gerçekleştirildi.

       Güçlü-Zayıf Yönler kayıt altına alındı

Eğitim, turizm, tarım ve hayvancılık, ekonomik ve sosyal altyapı, ulaşım gibi sektörlerde ilçenin gelecekte yöneleceği hedeflere ışık tutacak güçlü yönleri ve yaşadığı sorunlarla ilişkili zayıf yönlerin belirlenmesi.  İlçenin gelişmesini etkileyebilecek ve genellikle kontrol dışında olan dış etkenlerin (politik, ekonomik, sosyo-kültürel, teknolojik ve çevre etkenlerinin) değerlendirilmesi, bunlardan hangilerinin mevcut ve gelecekteki durum için fırsatlar ve tehditler oluşturacağının belirlendiği toplantıda Beşikdüzü’nün mevcut fotoğrafının çekilme ihtiyacının olduğunu ifade eden Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş; uygulanan proje hakkında bilgi verdi. Kaymakam Aktaş: “İlçenin güçlü ve zayıf yanları nelerdir?, İlçenin mevcut durumu nedir? İlçenin karar alıcılarının, iş yapacak olanların, ilçe ile alakalı herhangi bir iş yapacakların, kendi işini kuracakların elinin altında bir referans bulabilecekleri bir kaynağın elde edileceğini söyledi.

Demokratik, katılımcı ve çoğulcu bir anlayışın hayata geçirilmesi için bu projeyi hayat geçirdiğini kaydeden Aktaş; “Ben yaptım yok. Beşikdüzü olarak biz neye ağırlık verelim. Hangi konuda bu ilçeyi daha iyi tanıtırız.? Ve bu tanıtımla ilçe nasıl ekonomik anlamda kazanır? Gibi konuları masaya yatırmış olduk. Analiz raporu geldikten sonra kaymakamlık tarafından daha sonra yayınlanacak.

SWOT (GZFT) ANALİZİ nedir?

Projenin amacı: merkezi planların çözüm üretmede yetersiz kaldığı durumlarda, her yörenin gerçeklerini ortaya koyan ve kaynaklarının rasyonel kullanımına imkân veren yerel planlara ihtiyaç duyulmaktadır. GZFT Analizi (İngilizce karşılığı SVVOT) bu ihtiyacı karşılayacak özelliklere sahip bir teknik olarak kullanılmaktadır. Amaç; iç ve dış etkenleri dikkate alarak, var olan güçlü yönler ve fırsatlardan en üst düzeyde yararlanacak, tehditlerin ve zayıf yanların etkisini en aza indirecek plan ve stratejiler geliştirmesine yönelik altyapı çalışmalarının gerçekleştirilmesidir.

Beşikdüzü İlçesi SVVOT Analizi çalışması, ilçenin bugünkü durumunun değerlendirilmesi ve geleceğe yönelik kararların verilebilmesi için önemli bir başlangıç noktası oluşturabilir. Çalışmanın diğer bir yararı da ilçede değişik düzeylerde görevli karar alıcılarının birbirlerinin düşüncelerini net olarak bilmelerine ve mevcut iletişimin güçlenmesine yapacağı katkıdır.

Beşikdüzügazetesi

 

En son Haberler