Yöresel Haberler 

Şimdi de Ekmek Kavgası Başladı

Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi’nin her yıl festival düzenlediği ve dünyaca meşhur olan ekmeğine Giresun sahip çıktı.

Kolbastı oyunundan sonra şimdi de iki il arasında ekmek kavgası çıktı. Giresun’un Görele İlçesi’ne bağılı Çavuşlu Beldesi halkı, meşhur Vakfıkebir ekmeğinin aslen kendi bölgelerinden yayıldığını, halkın ekmeğe sahip çıkması gerektiğini savundu.

VAKFIKEBİR TANITIYOR

İlçenin girişine ‘Ekmeğin anavatanına hoş geldiniz’ tabelası asılan Vakfıkebir’de belediyenin resmi sitesinde de şu açıklama yer alıyor: Vakfıkebir Taş Fırın Ekmeği geçmişi, fırını, pişirilmesi, şekli, tadı ve bayatlamayan özelliği ile yalnızca Türkiye’de değil dünyada da eşi olmayan ve dilimle satılan tek ekmektir. Taş fırın ekmeğini özel kılan pişirildiği fırın başta olmak üzere, suyu, odunu, unu, mayası, havası, şekli, ağırlığı ve pişiren ustasıdır. Bu nedenledir ki ülkemizin her yanında üretilmesine rağmen Vakfıkebir standardı hiçbir zaman yakalanamamaktadır.

“KOLBASTI GİBİ EKMEĞİMİZİDE ONLAR ALDI”

Çavuşlu Belediye Başkanı Hüseyin Arlan, “Bizim ekmeğimiz Vakfıkebir’in çok önünde ama reklamını onlar yaptı. Ekmeğin iyisi Çavuşlu ekmeğidir. Vakfıkebir ekmeği yumuşaktır, pamuk gibi sıkılır. Bir dilim yersen şişersin. Lezzetli olanı bizdedir ama kolbastı gibi ekmeğimizi de Trabzon kendisine mal etmiştir. Vakfıkebir’in ekmeğin anavatanı olduğu iddiası yanıltıcıdır” dedi.

Çavuşlulu fırıncı Can Tahmaz da, “Halk bizden ekmek alıyor, Vakfıkebir sanıyor. Halbuki biz onlardan her alanda öndeyiz, kaliteliyiz. Bu konuda Vakfıkebir’e Trabzon sahip çıktı, biz Giresun’dan destek görmedik” diye konuştu. 2 bin nüfuslu Çavuşlu’da günde 70 bin adet ekmek üretildiğine dikkat çeken Tahmaz, “Trabzon’dan batıya giden herkes ekmeği buradan alır. Aslında her şeyin cevabı budur” ifadesini kullandı.

Günebakış

En son Haberler