Bu Fırtına Dinmez 1-2″Foto Galeri”

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Gençlerbirliği’ni 2-1 mağlup etti…

Fenerbahçe’yle müthiş bir şampiyonluk yarışı içinde olan Bordo Mavililer, bir çok gol pozisyonundan yararlanamadığı Başkent deplasmanında galibiyete uzatma dakikalarında Alanzinho’nun attığı golle ulaştı.

Bordo Mavililer’in diğer golü Giray’dan gelirken Gençlerbirliği’nin tek sayısını ise Cem Can kaydetti.

Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 60’a çıkardı ve averajla Fenerbahçe’nin ardından ikinci sırada yer aldı.

TOLGA, 26 HAFTA SONRA KALEDE

Trabzonspor’da geçen hafta Kasımpaşa ile yapılan maçta sakatlanan ve sezonu kapatan kaleci Onur Kıvrak’ın yerine Tolga Zengin bu maçta forma şansı buldu.

En son geçen sezonun 33. haftasında Denizlispor karşısında bordo-mavili takımın kalesini koruyan Tolga, ligde 26 haftalık aradan sonra takımın kalesine geçti.

İLK TEHLİKE EV SAHİBİNDEN

Maçtaki ilk tehlikeli atak Gençlerbirliği’nden geldi… 3. dakikada gelişen atakta Serkan Çalık topla ceza sahasına girmeden buluştu. Serkan, 18’e girer girmez çok sert bir vuruş yaptı ama top üst direkten geri geldi.

HARİKA BİR GOL

Gençlerbirliği, maçın 12. dakikasında 1-0 öne geçti… Topu orta sahada alıp ileri doğru hızlanan Cem Can, yaklaşık 20-22 metreden çok güzel bir şut çekti ve top Trabzonspor fileleriyle buluştu: 1-0

BURAK KAÇIRDI

Trabzonspor, 17. dakikada skora dengeyi getirmeye çok yaklaştı… Defansın arkasına atılan topa hareketlenen Burak Yılmaz bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Burak, çektiği şutta kale yerine topu kaleciye nişanlayınca Trabzonspor da bir golden oldu.

JAJA DİREĞE TAKILDI

Trabzonspor gole bir kez daha yaklaştı… 36. dakikada kazanılan frikikte topun başına geçen Jaja’nın vuruşunda top direkten geri geldi. Bordo Mavili ekip bu dakikalarda rakip üzerindeki baskını bir hayli artırdı.

Kalan sürede başka gol olmadı ve takımlar soyunma odalarına G.Birliği’nin 1-0’lık üstünlüğüyle gitti…

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ

Trabzonspor, ikinci yarıya bir oyuncu değişikliğiyle başladı. Tayfun Cora yedek kulübesine gelirken yerine oyuna giren isim Brezilyalı Alanzinho oldu.

UMUT’LA KAÇAN ŞANS

Bordo Mavili ekip, 55. dakikada beraberlik golüne yaklaştı. Alanzinho’nun şık ara pasında topla buluşan Umut Bulut, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu auta gönderdi.

VE GOL GELDİ

Konuk ekip, 56. dakikada skora dengeyi getirmeyi başardı. Selçuk’un kullandığı serbest vuruşta defanstan gelen Giray, kaleci Serdar’ın da zamanlama hatasından faydalandı ve kafayla topu filelere gönderdi: 1-1

UMUT TOPU AYAĞINDAN AÇMASA…

Trabzonspor, maçın 76. dakikada öne geçme şansını değerlendiremedi… Colman’ın pasında defansın arkasına sarkan Umut, kaleci Serdar’ı geçmek isterken topu ayağından açınca top da auta çıktı.

GENÇLER ETKİLİ GELDİ

Ev sahibi ekip, 81. dakikada gole çok yaklaştı. Ani gelişen atakta oyuna sonradan giren Ermin Zec pasını verdi, Yasin çapraz pozisyonda kaleciyle karşı karşıya kaldı ama vuruşunda kaleci Tolga’yı geçen topa Brozek dokunup tehlikeyi son anda önledi.

UMUT YİNE KAÇIRDI

Trabzonsporlu Umut Bulut, kaçırdığı gollerle maça damgasını vurdu. 84. dakikada Brozek çizgiden çevirdi topu ve ortasını yaptı. Kalecinin yumrukladığı top Umut’un önünde kaldı ama Umut’un vuruşu çok etkisiz kaldı.

ALANZİNHO SAHNEDE

Konuk ekip galibiyet golüne uzatma dakikalarında ulaştı…. Manisaspor maçında da son dakikalarda sahneye çıkan Alanzinho, 90+1’de topla ceza sahası dışında buluştu ve sert bir şutla Gençleriblriği kaelcisi avladı: 1-2

Kalan sürede başka gol olmadı ve Trabzonspor maçı 2-1 kazandı…

Stat: 19 Mayıs

Hakemler: Bülent Yıldırım xx, Mustafa Emre Eyisoy xx, Cem Satman xx

Gençlerbirliği: Serdar xx (Dk. 82 Ramazan x), Orhan xx, Burak xx (Dk. 79 Mahmut x), Aykut xx, Mehmet xx, Cem xx, Azofeifa xx, Yasin xx, Serkan xx, Hurşut xx, Mustafa x (Dk. 69 Zec x)

Trabzonspor: Tolga xx, Tayfun x (Dk. 46 Alanzinho xx), Giray xx, Glowacki xx, Piotr Brozek xx, Serkan xx, Selçuk xx, Colman xx (Dk. 82 Pawel Brozek x), Burak xx, Jaja x (Dk. 72 Ceyhun x), Umut xx

Goller: Dk. 12 Cem (Gençlerbirliği), Dk. 57 Giray, Dk. 90 Alanzinho (Trabzonspor)

Sarı kart:Dk. 63 Selçuk, Dk. 72 Giray (Trabzonspor)

Fotomaç

En son Haberler