Zirvenin kalbi Başkent’te atacak

Fırtına, Ankara’da oldukça kritik bir mücadeleye çıkıyor. Gençlerbirliği önünde kazanmaktan başka hiçbir sonucu düşünmeyen Trabzonspor, Fenerbahçe’nin kazandığı haftada zirvede avantaj kaybetmek istemiyor.

Üst üste aldığı Beşiktaş ve Kasımpaşa galibiyetleriyle eski havasını yakalayan Trabzonspor, Ankara’da bugün oldukça kritik bir mücadeleye çıkacak. Ligin dirençli takımı Gençlerbirliği’ne konuk olacak olan Fırtına’da tek hedef 3 puan. Fenerbahçe’nin, Galatasaray’ı devirdiği haftada zirvede avantaj kaybı yaşamak istemeyen Bordo-Mavililer, Kırmızı-Siyahlı rakibiyle lig tarihindeki 54. randevusuna çıkacak. Geride kalan 53 karşılaşmada Trabzon’un 31-9 üstünlüğü bulunurken, 13 maçta ise taraflar yenişemedi. Genel tabloya bakıldığında Fırtına her ne kadar üstün gözükse de, Başkent’te oynanan son müsabakalarda Bordo-Mavililer’in şansı tutmuyor. Öyle ki, son 5 deplasman maçında Trabzonspor’un sadece 1 galibiyeti bulunuyor. Kritik 90 dakika öncesi Trabzon’da Engin Baytar ile kaleci Onur Kıvrak’ın sakatlığı var.

Orta sahayı sağlama alacaklar

Gençlerbirliği karşısında orta sahayı sağlam tutmayı planlayan teknik direktör Şenol Güneş; Ceyhun, Colman ve Selçuk’a birlikte görev verecek. Oldukça zor bir maça çıkacaklarını söyleyen tecrübeli hoca, “Oynayacağımız diğer karşılaşmalar gibi kazanmamız gereken bir 90 dakika. Gençlerbirliği’ni yenmek kesinlikle kolay değil. Ancak galip gelmemiz gerektiğinin farkındayız” ifadesini kullandı.

GENÇLERBİRLİĞİ

Serdar
Orhan
Burak
Aykut
Murat
Serkan
Cem Can
Azofeifa
Hurşud
Mustafa
Zec

T.Direktör: Ralf Zumdick

TRABZONSPOR

Tolga
Serkan
Giray
Glowacki
Piotr
Selçuk
Ceyhun
Colman
Jaja
Burak
Umut

T.Direktör: Şenol Güneş

Stat: 19 Mayıs
Saat: 19.00
Yayın: Lig Tv
Hakem: Bülent Yıldırım

Fanatik

En son Haberler