Trabzon’da anne ve kızının dramı

TALİHSİZLİK DOĞUŞTAN BAŞLADI
Trabzon’da yaşayan Burcu Uzun, Mahmut ( 50) ve Fadime (46) çiftinin iki çocuğundan biri. Onun talihsizlikleri doğuştan başladı. Kalçası çıkık ve ailesinde var olan saç kıran hastalığıyla dünyaya geldi. Ailesi küçük kızlarının yürüyemediğini fark edince 4 yaşında doktora götürdü. Acı gerçekler o anda öğrenildi.
SAÇI HİÇ ÇIKMAYACAKTI…
Kalçası çıkıktı, saçı da hiç çıkmayacaktı. Ameliyat için fiziksel gelişimini tamamlaması gerekiyordu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 7 yaşında ameliyat oldu. İlk adımını 8 ay sonra attı. Okula ancak 9 yaşında başlayabildi.
İKİ BÖBREĞİ İFLAS ETTİ
Talihsizlikler Burcu’nun peşini bir türlü bırakmadı. Birkaç ay önce şiddetli karın ağrısı şikayetiyle yine hastanenin yolunu tuttu. Yapılan tetkiklerde iki böbreğinin iflas ettiğini öğrendi. Hem kendisi hem de ailesi bir kez daha yıkılmıştı. Doktorlar, “Tek çare böbrek nakli” dedi. Şimdi uygun böbrek için haber bekleyen Burcu, ayda bir diyaliz merkezine gidiyor.
EN BÜYÜK HAYALİM SAÇIMI TARAMAK
O, yaşadığı olumsuzluklara rağmen umutlu. “Böbrek bulunur, yürürüm de. Okuluma da bir şekilde devam ederim” diyen Burcu, “Beni en çok etkileyen saçlarımın çıkmaması. Kelliğimden dolayı, başımı örtmek zorundayım. Ama bir sabah uyandığımda saçlarımın çıktığını göreceğim. Bunun için sürekli dua ediyorum. Hemcinslerim gibi aynanın karşısına geçip saçlarımı saatlerce taramak istiyorum” diye konuşuyor.
BİR ANNE İÇİN ÇOK ZOR
Anne Fadime Uzun, kendisini en çok kızını öpüp koklayamamasının yaraladığını söylüyor. Uzun, şunları söylüyor: “Hayatımı kızıma adadım. Tek isteğim sağlıklı bir hayata kavuşması.
DERTLER KIZIMIN YAKASINI BIRAKMADI
Baba Mahmut Uzun da, mücadelesini emekli maaşı sürdürdüğünü kaydederek, “Dertler bir türlü kızımın yakasını bırakmadı. İlk adımını attığında dünyalar benim olmuştu, içim içime sığmıyordu.
TAM İYİ OLUYORDU DÜNYAMIZ YIKILDI…
Tam her şey düzeldi, iyi olacak derken yine dünyamız yıkıldı. İnşallah kızıma uygun böbrek bulunur” şeklinde konuştu.
ANNESİ TAŞIDI
Annesinin sırtında 3 yıl okula taşındı.
NE ANNESİYLE NE DE BABASIYLA
Bağışıklık sistemi çöktüğü için, ne annesiyle ne de babasıyla öpüşebiliyor. Burcu’nun iki böbreği de iflas etti. Burcu’ya yardım etmek isteyenler babası Mahmut Uzun’un, 0538 940 98 65 nolu telefonunu arayabilirler.
Haber61

En son Haberler