Ankara OSTİM Sanayi Sitesinde Patlama- 16 ölü

Ankara OSTİM`de meydana gelen ilk patlamada 7, ikinci patlamada ise 9 kişinin can verdiği belirtiliyor. İlk patlama Ostim Sanayi Bölgesi’nde makine üretimi yapılan bir fabrikada meydana geldi. Patlamada 7 işçi öldü, 34 kişi yaralandı. Patlamaya, kaynak yapımında kullanılan oksijen tüplerinin neden olduğu ileri sürüldü. İkinci patlamanın ise 9 can aldığı ifade ediliyor.

Türkiye’nin dikkatlerini Mısır’daki olaylarda can kaybı olup olmayacağına odakladığı saatlerde, Ankara’dan ardı ardına patlama haberleri geldi. Türkiye’nin en büyük sanayi merkezlerinden OSTİM Sanayi Bölgesi’nde terör saldırılarını andıran iş kazalarına sahne oldu. Sabah erken saatlerde, sondaj ve hidrolik makinaları üreten fabrikanın kaynakhane bölümünde meydana gelen şiddetli patlamada 7 işçi yaşamını yitirdi, 34 kişi yaralandı. Fabrikanın 2007’deki teftişten bu yana denetlenmediği ve işletme belgesinin bulunmadığı ortaya çıktı.

İlk patlamanın olduğu alanın iki sokak aşağısında bulunan İvedik Sanayi Bölgesi’ndeki atölyede akşam saatlerinde ikinci bir patlama meydana geldi.

‘Bunun Adı Cinayet’

Kısa süre öncesine kadar kapalı olduğu öğrenilen, torna atölyesi ruhsatı almasına rağmen tiner ve boya üretimi yapan atölyedeki patlama sonunda ilk belirlemelere göre 9 işçi öldü, çok sayıda işçi alevlerin arasında mahsur kaldı. Saatler ilerledikçe, ölü sayısının 13’ü aştığı iddiası ortaya atıldı.

DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, patlamalar için, “Bunun adı cinayettir” derken, Ankara Valisi Alaattin Yüksel, gerekli tedbirlerin alınmadığı iddiaları konusunda “Kimsenin yanına birşey bırakmayız” diye konuştu.

Ostim Sanayi Bölgesi’ndeki Mega Center İş Merkezi’nde faaliyet gösteren Özkanlar Grup’a ait sondaj ve hidrolik makinalar üreten fabrikada, dün saat 11.00 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. 4 katlı fabrika binasının üretim kısmının en alt katında bulunan kaynakhane bölümünde meydana gelen patlamaya, kaynak yapımında kullanılan oksijen tüplerinin neden olduğu ileri sürüldü. Bu bölümdeki 30’a yakın oksijen tüpünün aynı anda infilak ettiği iddia edildi.

Patlamanın ardından 4 katlı fabrikanın üretim kısmı tamamen kullanılamaz hale gelirken, binanın 3 katı ve cephe duvarı çöktü.  Yaklaşık 50 kişinin çalıştığı fabrikada meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre Dursun Kavak, Necdet Ali Tanışman, Ali Yiğit, Satılmış Şimşek, Abdulkadir Kurt ve Bayram Sönmez yaşamını yitirdi. Enkazda olduğu sanılan Abdullah Karakülah ile Ahmet Özdemir adlı işçilerden ise geç saatlere kadar haber alınamadı.

Dördünün Durumu Ağır

Olayda, 34 işçi de yaralandı. Ankara’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan yaralı işçilerden 15’i taburcu edilirken, tedavileri süren 19 işçiden 4’ünün durumunun ağır olduğu bildirildi.

Sahibi Fenalaştı

Özkanlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkan, çalışmaları izlediği sırada fenalaştı. Özkan’a ilk müdahale olay yerindeki ambulansta yapıldı.
İşçilerin feryadı:

‘Cayır Cayır Yanıyoruz!’

Daha ilk patlamanın şoku atlatılmadan ikinci patlama haberi geldi. En az 9 kişinin yaşamını yitirdiği diğer patlamada onlarca işçinin atölyede mahsur kaldığı ifade edildi. Ölü sayısı konusunda sürekli çelişkili bilgiler geldi.

Taka

En son Haberler