Akçaabat köftesi yok olabilir

Doğu Karadeniz Hekimler Odası Başkanı Yazıcı’dan yine gündem sarsacak iddia… Yazıcı, “İthal etin bölgeye girmesi an meselesi, bitme noktasına gelen hayvancılık, Akçaabat Köftesi’nin de tadının bozulmasına neden olacaktır” dedi.

TADI AZALDI

Odasının kongresinde Tarım Bakanlığını eleştirerek söylediği, “Köfteyi yiyip karşıya geçiyorlar” sözüyle gündeme gelen Doğu Karadeniz Veterinerler Odası Başkanı Sebahattin Yazıcı, ithal etlerin bölgeye girmesinin an meselesi olduğunu belirterek, Trabzon’u dünyaya tanıtan Akçaabat Köftesi’yle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

KÖFTE MECLİSE GİRMELİ

Yazıcı, “Akçaabat köftesinin Ticaret ve Sanayi odasındaki tanımında, ‘yaylada otlayan genç danalardan üretilen etle yapılır’ yazıyor. Bölgede artık büyük baş hayvancılık çok nadir yapılıyor. Bu nedenle Akçaabat Köftesini veren tat da zamanla ortadan kalkacak. Bölge milletvekilleri hemen bir araya girip konuyu meclise taşımalıdır” dedi.,

Doğu Karadeniz Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Sebahattin Yazıcı, et ithalinin önünün açılmasına adeta ateş püskürdü. Gelecekte yaşanacak tehlikeyi de ‘Köfteyi yiyip, karşıya geçiyorlar” diyerek son oda kongresinde gündeme getirdi aslında. Kimsenin tam anlam veremediği bu cümlede önemli bir ayrıntı gözden kaçıyor. Onu da yine kendisine sorduk. Bölgede büyük baş hayvancılığın bitme noktasına geldiğinin altını çizen Yazıcı, ithal etlerin bölgeye girmesinin an meselesi olduğunu belirterek, Trabzon’u dünyaya tanıtan Akçaabat Köftesi’yle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yazıcı, “Akçaabat köftesinin Ticaret ve Sanayi odasındaki tanımında, ‘yaylada otlayan genç danalardan üretilen etle yapılır’ yazıyor. Doğu Karadeniz yaylalarında üretilmesi gerektiği belirtiliyor. Peki üretiliyor mu? Hayır. Her geçen gün de üretim düşüyor. Bölgede artık büyük baş hayvancılık çok nadir yapılıyor. Amasya’dan Konya’dan et getirilerek köfte yapıldığını belirten Yazıcı, “Çevre illerden de et alıyoruz. Fakat artık yetmiyor. Trabzon’da aylık 50 ton et tüketimi var. Bu her geçen gün artmasına rağmen büyük marketler dışarıdan et getirdikleri için ne bölgede üretim yapılıyor ne de üretim alanlarımız mevcut. Bunla ilgili bir an önce ortak bir karar alınıp hareket edilmeli. Bölgenin en büyük sorunlarının başında bu geliyor. Geç olmadan yapılmalı yoksa Akçaabat Köftesini veren tat da zamanla ortadan kalkacak. Bölge milletvekilleri hemen bir araya girip konuyu meclise taşımalıdır” diye konuştu. Yazıcı, “Şimdi Tarım Bakanımız et ithalatına da izin verdi. Bence yıllardır bakanlık yapmasına rağmen hayvan sektöründeki krizi ve sorunları çözemeyerek sınıfta kalmıştır” dedi.

En son Haberler