Bayanlara Özel Son Dakika 

Oğuz Beldesi Bayanları Sağlık Eğitimi Aldı

Sağlık Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan ortak protokol ile Kur’an Kursları’nda eğitim seminerleri veriliyor.

İmzalanan ortak protokol gereğince; Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı tüm bayan Kur’an Kursları Sağlık Bakanlığı’nca görevlendirilecek kişiler tarafından gezilerek; “Ana çocuk ve üreme sağlığı” konularında bilgilendirilecekler.

Bu anlamda Beşikdüzü İlçe Müftüsü Ömer Tütüncü ile İlçe Sağlık Ocağı Grup Başkanı Mehmet Karadeniz’in görüşmeleri sonucu Oğuz Beldesi’nde bulunan bayan Kur’an Kursu’na gönderilen sağlık çalışanları beldede yaşayan bayanları sağlık konularında bilgilendirdiler.

Eğitim hemşiresi Seycan Bayram, ebe Sevgi Karagöz ve Oğuz Sağlık Evi ebesi Zülfiye Kılınç’ın görevlendirildiği seminere Kur’an Kursuna devam eden bayanların yanı sıra beldede yaşayan çok sayıda bayanlarda iştirak ettiler.

Eğitim hemşiresi Seycan Bayram ve ebe Sevgi Karagöz yaptıkları açıklamada: “Sağlık Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol gereğince Kur’an Kurslarını ziyaret ederek, bayanları belirlenen konular dahilinde bilgilendiriyoruz. Özellikle ana çocuk ve üreme sağlığı konusu adı altında aile planlaması, cinsel sağlık, aile planlaması yöntemleri hakkında bilgiler veriyoruz. Soru cevap şeklinde yaptığımız bilgilendirmelerle katılımcıların daha kolay anlamalarını sağlamaya çalışıyoruz.” dediler. Ayrıca; Kemik erimesi hakkında da bilgi verdiklerini belirten Seycan Bayram ve Sevgi Karagöz; katılımın üst düzeyde olduğunu, bayanların büyük bir dikkatle anlatılanları dinlediklerini ve kendilerine yönelttikleri sorularla da bu konularda çok önemli bir bilgi eksikliğini gördüklerini, dolayısıyla da bu gibi bilgilendirme seminerlerinin çok faydalı olacağını düşündüklerini ifade ettiler.

Seminere katılan bayanlar ise; oldukça memnun ifadelerle, bilmedikleri çok şeylerin olduğunu dile getirerek kendilerini bilgilendiren eğitim hemşiresi Seycan Bayram ve ebe Sevgi Karagöz’e, İlçe Müftüsü Ömer Tütüncü ile Beşikdüzü Sağlık Grup Başkanı Mehmet Karadeniz’e teşekkürlerini bildirdiler.



Kaynak ve Detay: www.mithatgudu.com

En son Haberler