Beşikdüzü’nden Van’a 2000 Ekmek

“Van için bir ekmek bir su” adı altında bir kampanya başlatan Beşikdüzü Belediyesi ile Beşikdüzü Kızılay Şubesinin ortaklaşa yürüttüğü yardım kampanyası sona erdi.

Başta Beşikdüzü ilçesi olmak üzere Vakfıkebir ve diğer ilçelerden de destek gören kampanyada fırınlar çift vardiyalı çalışarak, 2000 ekmeği Van’a göndermek için pişirdi. Beşikdüzü Kızılay şubesi önünde 2000 ekmek ile diğer battaniye, katalitik soba ve benzeri acil ihtiyaç malzemelerini büyük bir kamyona yükleyerek, Van’a gönderdiler. Ekmeklerin kısa sürede depremzedelere ulaşması için gayret sarf eden Belediye başkanı Ramis Uzun ile Kızılay şube başkanı Mehmet Can; Van’daki yetkililerle görüşerek, giden kamyona öncelik verilmesini sağladılar.

Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun kampanyanın ilçe halkı tarafından büyük bir ilgi ile karşılandığını ifade ederek; “Beşikdüzü olarak Van’daki deprem mağdurlarına yardım elimizi uzatacağız. Deprem bölgesinde birinci derecede ekmek ve su ihtiyacı olduğunu öğrendik. Bizim ekmeğimizde bayatlamama özelliği ve büyüklük olarak depremzedelerin birkaç günlük ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde. Allah bir daha böyle bir acı bizlere yaşatmasın.”dedi.

Kızılay şube başkanı Mehmet Can’da Kızılay’ın her zaman üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını belirterek, yardım eden herkese teşekkür etti.

Beşikdüzügazetesi

 

 

 

 

 

En son Haberler