Vardallı İlköğretim okulu çürümeye terkedildi

Beşikdüzü İlçesi’nin en büyük mahallesinden biri olan  Vardallı’da 15 dönüm arazisiyle 1997 yılında kapatılan eski ilkokulun kaderine terk edilerek çürütüldüğünü belirten mahalle halkı, “1156 seçmenli bir mahallenin yüksekokulu, iki lisesi var ancak bir ilköğretim okulu yok. Bu ayıp kime aittir? Mahalle muhtarına mı, ilçe kaymakamına mı, iktidar partisi ilçe başkanına mı, iktidar partisi il başkanına mı, valiye mi, yoksa milli eğitim bakanına mı? Bu ayıp her kime ait ise  biran önce ortadan kaldırılmasını istiyoruz.

Vardallı’nın okul sahası ilçeye 2,5 km. civarında. Yolu asfalt. Yukarda Zemberek, Hünerli ve Dağlıca köyleri var. Vardallı sınırları içerisinde oturan tüm öğrencilerle birlikte bu köylerin de taşınmasıyla burası merkezi bir konuma gelecek ve ilçeye 3.ilköğretim okulu isteği uzun bir süre ortadan kalkacaktır. Öğrenci servisi aşağı nasıl geliyorsa yukarıda gidebilir. Bazıları yukarı taşıma olmaz diyorlar. Ne demek olmaz. Devlet olur dedi mi olur. Sonra yukarı taşıma olmaz diye bir kural mı var? “şeklinde konuştular.

Beşikdüzü Haber

 

En son Haberler

One Thought to “Vardallı İlköğretim okulu çürümeye terkedildi”

  1. salih zeki uzunboy

    malesef aynı kaderi bizim beldemiz de yaşıyor. bu arada beldemizde öğretmenlik yapan Erdinç Kalay’ı da görmüş olduk. saygılar.

Comments are closed.