22 Mart Dünya Su Günü

Su doğal bir kaynak olup canlı yaşamının kaynağını oluşturur. Kaynakların bol olduğu dönemlerde doğal denge korunarak insan yaşamı sorunsuz devam etmiştir.

Dünya nüfusunun arttığı, sanayinin geliştiği günümüz dünyasında kaynaklar azalırken,

dolayısıyla su kaynakları da azalmış eko-sistemde bozulmalar ortaya çıkmıştır.

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Trabzon Temsilcisi Ali Çankaya 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Çankaya yaptığı açıklamada tüm dünyada içelebilir ve kullanılabilir su miktarının var olan kaynağın yüzde 2-3 kadar olduğunu ve kaliteli su miktarının yeterli olmayıp, günden güne kirlilik yüzünden azaldığına dikkat çekti.

Çankaya yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Diğer taraftan nüfus artışı ve gelişen sanayi nedeniyle ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Bu sebeple en önemli doğal kaynağımız olan suyun kullanımı doğru planlanmalıdır. Bu konuda tüm dünya insanı her 22 Mart “Dünya Su Günü”nde Ekolojik, Ekonomik, Politik ve toplumsal su bilinci oluşturarak tüm bireylerin su kullanırken sorumlu davranmalarının sağlanmasına katkıda bulunmalıdır. Bu noktada suyu kullanan tüm sektör temsilcilerinin çözüm endeksli olarak konuya yaklaşmaları, özellikle bölgemizde son dönemlerde inşa edilmekte olan HES’ler için de çok önemlidir”.

61Haber

En son Haberler