Jaja ‘Fırtına’sı: 1-0

Spor Toto Süper Lig’in 25. hafta maçında Trabzonspor, Kasımpaşa’yı 1-0 mağlup etti.

İzmit İsmetpaşa Stadı’nda oynanan mücedelede tempolu başlayan maçta ataklarla golü ararken açıklar vererek risk alan Trabzonspor etkili ve baskılı başladı maça. Nitekim geliştirdiği ataklarla gole yaklaşan Trabzonspor’da dakikalar 19’u gösterirken Kasımpaşa ceza alanında yaşanan karambolde top Umut’un önünde kaldı. Umut topu boş ağlara gönderemeyince ilk ciddi atağından yararlanamadı Karadeniz temsilcisi. Bu dakikalarda ataklarıyla, Kasımpaşa kalesine adeta kamp kuran Trabzonspor’un golü bulması geç olmadı. Maçın 22. dakikasında Pawel Brozek topu soldan ceza alanına gönderdi, topla buluşan Jaja düzgün bir vuruşla takımını öne geçiren golü kaydetti: 1-0.

Bu arada Jaja, Kasımpaşa karşısında attığı golle bu sezon toplamda 10. golüne ulaştı.

Golden sonra da oyun anlayışında herhangi bir değişikliğe gitmeyen Karadeniz temsilcisi 2. golü aramaya başladı. Ancak atakları sonuç vermeyince, takımlar soyunma odasına Trabzonspor’un 1-0 üstünlüğe ile girdi.

Maçın ikinci yarısı ilk yarıya kıyasla daha düşüktü. Daha çok orta alanda dönen oyunun ilk ciddi atağını yine Trabzonspor gerçekleştirdi. 74. dakikada Colman’ın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Umut, kaleci Fırat’ı geçti ama açıyı kaybedince topu ceza alanına gönderdi. Jaja’dan önce araya savunma girdi ancak topu uzaklaştıramadı. Pozisyonun devamında Yattara’nın ortasında iyi bir şut çıkaran Umut yine de takımına 2. golü kazandıramadı. 82. dakikada ise Yattara’nın yerine oyuna dahil olan Alanzinho ceza alanı sol çapraz çizgisi üzerinden şık bir aşırtma vuruş yaptı: Ancak Fırat parmak uçlarıyla dokunduğu topda gole izin vermedi. Maçın geride kalan kısımlarında başka pozisyon olmayınca maç Trabzonspor’un 1-0’lık galibiyeti ile sona erdi.

Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 57’ye çıkarttı.

Fanatik

En son Haberler