Kore Gazisinin Madalya Tepkisi

Güney Kore Milli Takımının Türkiye (A) Milli Futbol Takımı ile oynadığı maç dolayısıyla Trabzon´a gelen Güney Kore´nin Ankara Büyükelçisi Jae Hyun Bae´nin kendisine verdiği ´´Savaşa Katılım Madalyası´´nın, Trabzon´da elinden alındığını öne süren Kore gazisi Yusuf Ziya Uzun, madalyasını geri istiyor.

Beşikdüzü´nde gazetecilere açıklamalarda bulunan Trabzonlu Kore gazisi Yusuf Ziya Uzun, 9 Şubat 2011 tarihinde, Trabzon´da, Güney Kore ile Türkiye (A) Milli Futbol Takımı arasında oynanan maç nedeniyle kente gelen Güney Kore´nin Ankara Büyükelçisi Jae Hyun Bae´nin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şubesi´nde düzenlenen törende, kendisinin de aralarında bulunduğu Trabzonlu 3 Kore gazisine, Türkiye´nin, Kore Savaşı´nda Korelilere yaptığı katkıdan dolayı ´´Savaşa Katılım Madalyası´´ ile ´´Onur Belgesi´´ verdiğini söyledi.

Aynı gün madalyasının geri alındığını ve buna bir anlam veremediğini belirten Uzun, şöyle devam etti:

´´Biz okyanusları aşarak o topraklara gittik ve kanımızın son damlasına kadar mücadele ettik. Çok zorluklar yaşadık. Tüm bunlara rağmen Trabzon´da düzenlenen bir törende ismimiz okunarak Güney Kore´nin Ankara Büyükelçisi Bae tarafından yeni bir madalya ve plaket verildi. Tören bittikten sonra ise Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şubesi yetkililerinden bir bayan ´Sizin madalyanız var, biz bu madalyayı başkasına vereceğiz´ diyerek benim madalyamı geri aldı. Şaşırdım kaldım. Şahsıma verilen madalyamı geri istiyorum.´´

Uzun, bir Kore gazisine yapılan bu davranışın çirkin olduğunu ifade ederek, yetkililerin bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesini istedi.

Büyükelçi Bae, Trabzonlu Kore gazisi Yusuf Ziya Uzun´un yanı sıra vefat eden gazi Ahmet Söz´ün madalyasını ve belgesini eşi Seyhan Söz´e, gazi Murat Çiçekdal´ın madalya ve belgesini de hastanede tedavi görmesi nedeniyle bir yakınına vermişti.

Beşikdüzü Gazetesi

En son Haberler