Bize ‘BASK’ı sökmez”Foto Galeri”

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi Play Off maçında eşleştiği İspanya’nın Athletic Bilbao takımı ile 0-0 berabere kalarak rövanş için avantaj sağladı.

Bu takımı yenmek içten bile değildi. Şenol Güneş rakibi analiz edip etkili isimlere önlem alırken en çok güvendiği oyuncularından Burak Yılmaz’ı hesaba katmadı. Hengique, Halil ve Burak ile maça başlayan Trabzonspor, golü düşünen bir görüntü verirken Burak’ın 6. dakikada gördüğü kırmızı kart Şenol Güneş’in tüm hesaplarını bozdu.

Maçın ilk yarısında mahkum oynayan Trabzonspor, bu yarının uzatma dakikasının son saniyelerinde Henrique ile gole çok yaklaşırken devre arası Bordo Mavililere nefes almaları için adeta ilaç oldu. İkinci yarıda Tolga Zengin’in muhteşem kurtarışları ile direnci artan Trabzonspor, Halil ve Henrique ile iki mutlak golden daha yararlanamadı.

İspanyol ekibi ile golsüz berabere kalarak bir hafta sonra TT Arena’da oynanacak rövanş maçı için avantaj yakalayan Trabzonspor’da bir başka sıkıntı da İtalyan hakemin Şenol Güneş’i saha dışına çıkartması oldu. Hakemin takdir haklarını ev sahibi lehine kullanması Bordo Mavilileri çileden çıkarttı. Her şeye rağmen tur umutlarını Türkiye’ye taşıdık.

spor61

En son Haberler