Beşikdüzü Belediye başkanlarımız

MEHMET GÖZACAN

1943-2007

1943 yılında Vakfıkebir’in Beşikdüzü nahiyesinde Osman GÖZACAN’ın 6 çocuğunun en büyüğüdür.

         İlk ve ortaöğretimin Beşikdüzünde tamamlamıştır. Lise öğrenimi için Samsun 19 Mayıs lisesine gider ve çeşitli nedenlerden öğrenimini yarıda bırakarak geri döner. Babasıyla  Ticaretle uğraşır. 1966 yılında Beşikdüzü Belediyesine Memur olarak girer. Bu görev süresince Beşikdüzü Spor kulübünün Başkanlığını yapar. Bu görevini 1975yılına kadar yapar. 1977 yerel seçimlerinde CHP Belediye başkanı seçilir. Başkanlık görevine 12 Eylül 1980 ara rejimine kadar devam eder. 12 Eylül yönetimince görevden alınarak arkadaşlarıyla birlikte gözetim altına alınır.Çıkınca ticaretle uğraşırken Trabzon Valiliğinin Yazı İşlerinde görev alarak 1989 yerel seçimlerine kadar görev yapar.

         1989 Yerel seçimlerinde SHP den Belediye Başkanlığına 2.kez seçilir.1990 yıllarında ilçemizde arkadaşlarıyla birlikte ADD Şubesini açar.1994 yerel seçimlerinde SHP CHP birleşmesinden sonra CHP 3.dönem Belediye Başkanı seçilir.1999 yerel seçimlerinde seçimi kaybedince Trabzon’da CHP İl Başkanlığına getirilir. Ayrıca CHP Yönetim kurulu üyeliğinde bulunur.

         Evli olup 4 çocuk babasıdır.19 Temmuz 2007 tarihinde aramızdan ayrılmıştır.

_______________________________________

HÜSEYİN ATEŞ

1928…….

1928 yılında Şarlı Nahiyesinde doğmuştur. Şarlı Köyünde Bilal Ateşin 5. çocuğundan biri olup İlköğrenimini Beşikdüzü Merkezde tamamlamış olup Orta Okul ve Liseyi dışarıdan bitirme başarısını göstermiştir. 1963 yılında İl Genel Meclisi üyeliğine AP`den seçilmiştir. Beşikdüzü`nün ilçe olması için o dönemlerde yoğun uğraş vermiştir.

1969 yılında AP Belediye Başkanı seçilerek 2 dönem bu görev’de kalmıştır.

Ticaretle uğraşmıştır. Türkiye Ziraat Odaları Yönetim Kurulu üyeliği yapmış olup; ayrıca Milli Prodiktivede Merkezinde Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır. İlçemize Ziraat Odasının Kurulmasına öncülük etmiştir. Beşikdüzü Ziraat Odası Onursal Başkanıdır.

Evli olup 8 çocuk babasıdır. Nefsişarlı Mahallesine yerleşerek sade bir şekilde yaşamını sürdürmektedir.

Erdinç KALAY

TRT Muhabiri

_____________________________________________

AHMET YARDIM

1328 (1911)- 09.09.1985

     1911 yılında Şarlı Nahiyesine bağlı Bolanisa Köyünde Mehmet-Şerife çiftinin 5 çocuğundan 3.dür.

       İlköğrenimi Şarlı Nahiyesinde tamamlar orta öğrenimi için Meşhur Trabzon Lisesine gider. Çeşitli nedenlerle Okulunu-Eğitim Öğretimini yarıda bırakmak zorunda kalır. Askere gider askerlik görevini sıhhiye onbaşısı olarak yapar.

       Dönüşünde PTT teşkilatına girer memur olarak çalışırken Gümrük Tekel Başkanlığının açmış olduğu sınavı kazanarak İzmir Edremit Altınoluk beldesinde Gümrük Muhafaza Memuru olarak görev yaparken Beşikdüzü Köy Enstitüsünün isteği üzerine Kurum değiştirerek Milli Eğitim Bakanlığına geçer. Milli Eğitim Bakanlığından Memur olarak emekliye ayrılır.

       1963 yerel seçimlerinde CHP den Beşikdüzünde Belediye Başkanı seçilir. Bu görevini 1969 yerel seçimlerine kadar sürdürür. 1969 yerel seçimlerini kaybedince Nahiyemizde sosyal etkinliklerde görev alır. Evli olup 2 çocuk babasıdır. 1985 yılında vefat etmiştir.

 

                     Erdinç KALAY

                      TRT Muhabiri

________________________________________________

OSMAN REŞAT DİLEK

1911-1990

       08.05.1911 Tarihinde Şarlı nahiyesinde Cumhuriyet öncesi Belediye Başkanı olan Asım Efendinin 4 oğlundan 2.si dir. İlk öğrenimini Şarlı İlkokulunda tamamlamıştır. Orta öğrenimini Trabzon Lisesinde yapmıştır.

    Trabzon Lisesinde okurken 1931 yılında Trabzon Lisesi formasıyla Batum karmasına karşı forma giymiştir. Spor yaşantısını Trabzon idman ocağında devam ettirirken TFF açtığı hakemli kursundan yararlanarak hakemlik lisansını almıştır. Trabzon`un ilk sayılı hakemlerindendir. Beşikdüzünde ticaretle uğraşmıştır.

         1948 yılında kurulan Beşikdüzü Belediyesinde CHP`den Belediye Başkanı seçilmiştir. 1950`lerde DP’ye geçmiştir. Bu dönem İl genel meclis üyeliğide yapmıştır.

         Bu görevini 27 Mayıs 1960 yılına kadar devam etmiştir. 27 Mayıs İhtilalıyla görevden alınmıştır. Yerine Nahiye Müdürü Fetret Şahinler getirilmiştir.

       1957 yılında Beşikdüzü Gençlik Spor Kulübünü arkadaşlarıyla kurmuştur olup, İlçemize birçok hizmetler yapmıştır.

         Evli olup 6 çocuk sahibidir.

__________________________________

 

Murat Yılmaz (Bayraktar) ın kendi ağzından hayat hikayesi

 1340  (1923) Gümüşhane/Torul’un Karaçukur köyünde doğdu.  İlkokulu Şiran Çevrepınar köyünden Trabzon Vakfıkebir, Beşikdüzü okullarında okudu. Ortaokulu Gümüşhane leyli (yatılı) okulda okudu.  Lise öğrenimini Trabzon Lisesinde tamamlayarak 1945 yılında mezun oldu.

       1949 yılında Samsun-Vezirköprü-Mezra-Beşpınar-Trabzon-Köprübaşı-Şalpazarı-Sivas-Kangal-Alacahan Nahiyelerinde Gümüşhane Aydın tepe-Trabzon-Uzungöl-Beşikdüzü-Esiroğlu-Ankara-Ağaçören-Beydilli-Çayırhan nahiyelerinde Gümüşhane Demirözü-Sağlık Müdürlüğü sivil savunma uzmanlığı hizmetlerinde bulundu.

         Beşikdüzü Nahiye Müdürlüğü yaparken 27 Mayıs 1961 döneminde Beşikdüzü Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. Bu görevine 1963 yerel seçimlerine kadar devam etti.

         1953 senesinde 1 senelik Nahiye Md. kursuna devam etti. Bu müddet içinde Türkiye ortadoğu 3`er aylık dönemler halinde olan amme enstitüsü kursuna devam ettim. Kursu başarıyla bitirdi.

         1974 emekli oldu. Şimdi Gümüşhane İli Özkürtün beldesi kara çukur Mahallesinde ikamet etmekteyim.

         Evlidir.

Muhammet Taş
Trabzon’un Beşikdüzü ilçesi eski Belediye Başkanları’ndan Murat Yılmaz (Bayraktar), umre için gittiği kutsal topraklarda geçirdiği kalp krizi sonucu 87 yaşında hayatını kaybetti.
Beşikdüzü Vardallı Mahallesi nüfusuna kayıtlı Murat Yılmaz (Bayraktar) 1960 ihtilalı sonrası 1.6.1962–18.11.1963 tarihleri arasında Beşikdüzü Belediye Başkanlığı görevinde bulundu.
İlçenin nahiye olduğu yıllarda bir dönem de nahiye müdürlüğü görevinde bulunan Murat Bayraktar, Gümüşhane Sağlık Müdürlüğü’nden emekli olduktan sonra uzun yıllar Trabzon’da yaşamını sürdürdü. Daha sonra mahallesi Vardallı’ya dönen eski Belediye Başkanı Murat Bayraktar, evli ve 4 çocuk babasıydı.

___________

En son Haberler