Yöresel Haberler 

Sazalanı Yaylasınada Yol Sorunu Masaya Yatırıldı

Toplantıda hem Vakfıkebir-Tonya-Kalınçam-Erikbeli- Kürtün yolunun bitirilmesi, yayla turizminin canlandırılması için Büyükliman Güçbirliği Platformu ikinci toplantısını Sazalanı yaylasında gerçekleştirdi.

Trabzon-Toplantıda hem Vakfıkebir-Tonya-Kalınçam-Erikbeli- Kürtün yolunun bitirilmesi, yayla turizminin canlandırılması için Büyükliman Güçbirliği Platformu ikinci toplantısını Erikbeli-Sazalanı yaylasında gerçekleştirdi

Yoğun katılımın olduğu toplantıya; AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Çarşıbaşı Kaymakamı Özkan Demir, Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Vakfıkebir Belediye Başkanı Hayri Birinci, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, İskenderle Belediye Başkanı Ahmet Aktaş, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, Yalıköy Belediye Başkanı Ali Bayram Tanrıverdi, Yeşilköy Belediye Başkanı Zülküf Dilli, Türkeli Belediye Başkanı Şakir Yenigün, Ören Belediye Başkanı Habip Usta, Çayırbağı Belediye Başkanı Hilmi Köroğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Ahmet Metin Genç, CHP İl Başkanı Necip Yıldız, il genel meclis üyeleri ile AK Parti, CHP ve MHP ilçe başkanları katıldı.

Birlikte hareket Çarşıbaşı Kaymakamı Özkan Demir başkanlığında yapılan toplantıda söz alan belediye başkanları yaptıkları ortak açıklamada şunları söylediler: “Yöremizin kalkınması için yayla turizminin canlandırılmasına büyük önem veriyoruz. İki büyük hedefimiz var; bunlardan birisi grup yolu diğeri de yayla turizmidir. Hep beraber el ele vererek, güçbirliğimize güç katarak yöremize hizmet etmek istiyoruz. Biz olursak aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Büyükliman Havzasının Gümüşhane –Kürtün-Torul Bölgesini bütünleştirerek her iki tarafa da tarihi kültürel ticari katkı sağlayacaktır.

Şalpazarı, Beşikdüzü, Vakfıkebir, Tonya, Eynesil, Çarşıbaşı ve Kürtün halkının ortak kullandığı 36 obaya hizmet veren Trabzon ilini Gümüşhane iline bağlayan güvenlik ve orman emvali nakliye yolu olarak kullanılan tarihi Kadırga Yaylası, Erikbeli Turizm Merkezi ve Sazalanı Mesire Yeri ulaşımını sağlayan yolun biran önce bitirilmesi için başlattığımız çalışmalar sonuç vermeye başladı.”

Genç: “sorunları Ankara´ya ileteceğiz”

AK Parti Trabzon İl Başkanı Ahmet Metin Genç, talepleri Milletvekilleriyle birlikte Ankara’ya taşıyarak çözmeye çalışacağız. Bu bölgenin sanayisi yok, bu bölgenin muhteşem bir doğası var ama buralara maalesef tanıtamadık. Bu muhteşem doğayı koruyup gelecek nesillerimize taşımamız lazım. Hem Vakfıkebir-Tonya-Kalınçam-Kürtün yolu, hem de yayla turizminin canlandırılması için elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

CHP Trabzon İl Başkanı Necip Yıldız, amaçlarının Trabzon’a hizmet olduğunu ifade ederek, oluşturulan bu birliktelik sayesinde yöremize güzel hizmetler kazandırma noktasında bize de ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız. Trabzon’un tek çıkış kapısı turizmdir. İktidar muhalefet el ele vererek çözmeye gayret edeceğiz diye konuştu.

Milletvekili Aydın´dan tam destek

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Büyükliman Güçbirliği Platformunu bu birlikteliğinden dolayı kutluyorum. Bu birliktelik sayesinden inanıyorum ki, çok güzel çalışmalara imza atılacak. Dünya’nın hiçbir yerinde böylesine yüreklerin birleştiği, dostluğun, kardeşliğin pekiştiği bir yer bulamazsınız. Ama tam bir doğa cenneti olan bu yerimizin yolunun her iki taraftan da bugüne kadar yapılamamasıdır. Bu güzel yerlerimizi bozmadan gelecek nesillerimize aktarmak zorundayız. Doğu Karadeniz´in bütün güzelliklerini Türkiye´nin turizmine iyi sunulmuş gibi gözüküyor. Bu yaylalarda tek taraflı sahiplenmemek, tek taraflı götürmemek lazım. Birliktelikle hareket şart.

Bugün burada yaptığınız konuşmalarla biz siyasetçilerin üzerine epey yük vurdunuz. Söylediklerinizin hepsini yapmaya söz vermiyorum ama burada yapılan konuşmaları, ortak sorunları ilgili yerlere götürüp çözüm arayacağıma söz veriyorum. Zaten konuyu Karayolları Genel Müdürü ile makamında birbuçuk saat tartıştım.

Elimden geleni yapmaya devam edeceğim.”dedi.

Bir sonra ki toplantının, Eylül ayının ilk haftası Özkürtün Beldesi’nde yapılmasına karar verildi.

Toplantının evsahipliğini Beşikdüzü Belediyesi yaparken, sekretaryalığı ise Tonya Belediyesi yaptı.

Kaynak:Beşikdüzü gezetesi

En son Haberler