Diğer Haberler Son Dakika 

Kontörden TL’ye Geçiş

Tüm mobil operatörler, 1 Nisan 2010 itibari ile kontör yerine tamamen TL’ye dayalı ücretlendirme sistemi ile hizmet vermeye başladı. Tarifelerde, kampanyalarda ve reklamlarda, bu değişiklik sonrasında kontör yerine TL kullanmaya başladık.

Kontör TL ile İlgili Merak Ettikleriniz

Hayatımda ne değişti?

Öncelikle artık hesabınızı daha rahat bileceksiniz. HazırKartlı müşterilerimiz kalan kontör bilgilerini her kullanım sonrası ekranlarında görebiliyordu. Kontörden TL’ye geçiş sonrasında Turkcell’de sadece kalan TL bilgisini değil, harcadığınız tutarı da görebileceksiniz. Böylece harcamalarınızı daha da rahatlıkla takip edebilecek ve hesabinizi bileceksiniz.

Tarifem, kampanyam ve diğer üyeliğim olan  servisler aynen devam edecek mi?

Tarife ve  kampanyalarla ilgili avantajlarınıza ek bir işlem yapmanıza gerek kalmadan aynen devam edebilirsiniz. Tarife değişikliği yapmanıza ya da yeni bir  tarife için başvurmanıza gerek yok..


Ben  hayatıma kontörle devam etmek istiyorum, bu mümkün mü?

Tüm mobil operatörler, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararına uygun olarak, kontör yerine TL ile  ücretlendirme yapacaklar. Dolayısıyla hiçbir hizmetimiz kontör ile devam edemeyecek.


Şimdi nasıl yükleme yapabileceğim?

Mevcutta kontör yükleyebildiğiniz her yerden TL yükleyebilirsiniz.


Kontör kartı alıp yükleyebilir miyim?

Elinizde bulunan veya yeni aldığınız kontör kartlarını 1 Nisan sonrası yüklediğinizde, geçerli olan TL karşılığı hattınıza yüklenecek. Örneğin 1 Nisan sonrası bayiden 150 kontör kart alırsanız hattınıza 31 TL yüklenir.


Kontörlü  sistemde 100 kontör satın alıyordum ve hattıma 100 kontör yükleniyordu, şimdi ne olacak?

Kontör  yerine gelen yeni TL kartını satın alarak, bu kartı yükleyebilir ve hattınızda TL bakiyesi olarak görebilirsiniz.  Konuştukça, sms attıkça ya da başka bir hizmet ile bu bakiyeden kuruş bazında harcama  ve kalan tutarı her hizmet sonrası ekranınızda görebileceksiniz.


TL  kartlarının ve tarifelerin fiyatları nedir?

Tüm tarife ve kampanyalarımızın sayfalarında yeni fiyatlara ulaşabilirsiniz. Ayrıca yeni TL Yükle Kazan kampanyamız hakkında bilgi almak için tıklayın


Tarife  ve kampanya faydaları yine yüklemeye mi bağlı?

Kontörde  olduğu gibi yükleme miktarına göre değişen belirli avantajları sizlere sunduk. Daha fazla  yüklemeye daha fazla tarife ve kampanya avantajı alabileceksiniz.


Cebimdeki  kontörler ne olacak?

31 Mart itibariyle hattınızda bulunan kontörler 1 Nisan günü hiç değer kaybetmeden hattınıza TL olarak yüklendi.

Hattınızdaki ve kampanyalardan kazandığınız kontörler 20.6 kuruş ile çarpılarak TL’ye çevrilmiş ve hattınıza yüklenmiştir. 20.6 kuruş, 150 kontörün birim fiyatı baz alınarak hesaplanmıştır. 25 ve 50 kontörün birim fiyatı 20,6 kuruşa göre daha yüksek olduğu için, 15 Mart-31 Mart arası 25 kontor yukleyen ve 31 Mart itibariyle hatlarında kontör bulunan müşterilerimize her 25 kontör yüklemeleri için 1.85TL, 50 kontor yükleyen müşterilerimize ise her 50 kontör yüklemeleri için 1.70 TL ek yükleme yapılmıştır.
Avanskontörden yararlanan müşterilerimizin kontörleri 20 kuruş ile çarpılarak hatlarına yüklenmiştir. Örnek olarak -10 kontoru olan bir müşterimizin hattında bakiye -2 TL olacaktır.


TL  ile belirtilecek yeni tarife ve yükleme fiyatlarına KDV ÖİV dahil mi? Ek vergi  ödeyecek miyim?

TL ile  belirtilen tarife ve kampanya fiyatlarına KDV, ÖİV dahildir, ek vergi  ödemeyeceksiniz


Bana  fatura çıkacak mı?

Hayatınıza kontör kullandığınız dönemdeki gibi devam edebileceksiniz.


TL  transfer edebilecek miyim?

Belirli limitler dâhilinde transfer yapmaya devam edebileceksiniz.


Avans  kontör değişecek mi?

Avans kontörden yararlanabilecek, 6 TL avans kullanabileceksiniz.


Kontör transfere ne oldu?

Geçiş sonrası da Kredi Transfer servisimiz ile mevcut limitler dahilinde TL transfer edebileceksiniz.


Her  TL yüklemem sonrasında bana nasıl bir bilgilendirme yapılacak?

Her yüklemeniz  sonrasında, hattınıza gönderilecek SMS ile yüklediğiniz miktar ve tarifenize ait yurt içi/yurtdışı  Turkcell, diğer operatör ve sabit hatları arama, sms, mms  ücretleri hakkında bilgi alabileceksiniz.


Hattımın geçerli olma süreleri ile ilgili bir değişiklik yapılacak mı?

Hiçbir değişiklik yapılmadan eskisi gibi devam edebileceksiniz.


Kalan  TL’mi nasıl öğreneceğim?

Her görüşmeniz  sonrasında bu bilgi ekranınıza gelecek, ayrıca mevcutta kalan kontörünüzü sorgulayabildiğiniz yerlerden kalan TL bakiyenizi öğrenebileceksiniz

Cep telefonunuzdan ücretsiz olarak 757 7070 kanalını arayarak Türk Lirası bazlı ücretlendirme sistemi ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz

Kaynak:Turkcell

En son Haberler