Diğer Haberler 

Yeşilköy Belediyesinden Okulu için Mücadele

Yeşilköy Belediye Başkanı Zülküf Dilli, Yeşilköy İlköğretim Okulu’nun kapatılma kararına tepki göstererek; “Bu haksız ve yanlış kararın düzeltilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Okulumuzu kapatmak Belediyemizi kapatmak demektir” dedi.

Kahvehanede Yeşilköylüler’le yapılan toplantıya Yeşilköy Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bekir Kara, Yeşilköy Mahallesi Muhtarı Resul Güdü, Beşikdüzü Esnaf Odası Başkanı Yüksel Dilli ve Belediye Meclisi üyeleri ile birlikte kalabalık bir vatandaş topluluğu katılarak böyle bir karardan duydukları rahatsızlığı sert bir dille ifade ederek tepkilerini dile getirdiler.

Toplantıda, Belediye Başkan Zülküf Dilli, Devletin bir belde okulunun açık tutulması için gerekeni yapması gerekirken kapatma kararını kabullenmelerinin mümkün olmadığını dile getirerek, konuyla ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Okul Müdürünü suçladı. Başkan Dilli, eski müdür vekilimiz Oya Hanıma teşekkür ediyorum. Okulumuzun kapanmaması için elinden geleni yaptığını belirtti. Başkan Dilli, kendisinden beldenin mahallelerinde bulunan çocukların okula taşınması için otobüs istendiğini belirterek, “Biz tam bu istediği yerine getirdiğimiz sırada okulumuzun kapatılması gündeme geliyor. Okulun kapatılması için müfettiş isteniyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Okul Müdürü bu kararın alınmasına neden olmuşlardır. Okulumuzu kapatmak Belediyemizi kapatmak demektir. Yeşilköylüler olarak buna razı mı geleceğiz? Belde halkımızın gözü gibi baktığı çocuklarımızın eğitim gördüğü bu yuvanın kapısına kilit vurulması beldemize büyük zarar verecektir. Bu haksız ve yanlış kararın düzeltilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Konuyu iktidar partisi İlçe başkanıyla da görüşeceğiz. Kesinlikle okulumuzu kapatıp Beşikdüzü’ne öğrenci göndermeyi düşünmüyoruz. Bunun böyle bilinmesini istiyoruz” dedi.

Yeşilköylüler de, okulların kapanmaması için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirterek bu konuda Belediye Başkanı Zülküf Dilli’ye tam destek verdiklerini söylediler. Daha sonra vatandaşlardan gelen çeşitli soruları cevaplayan Başkan Zülküf Dilli “Kısıtlı imkânlarla en iyi hizmeti verebilmek için çalışıyoruz. Beldemize sahip çıkarak nüfus kıstası dolayısıyla kapanmamasını sağlayan bütün vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Bundan sonrada el ele vererek Yeşilköyümüz’e en güzel hizmetleri gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

En son Haberler