Son Dakika Spor Gündemi 

Trabzon Milletvekilleri Yanlız Bıraktı

Ziraat Türkiye Kupası’nda Trabzon’da oynanan Trabzonspor-Orduspor grubun son maçında sahanın karlı kaplı olması nedeniyle yapılan kar temizleme çalışmalarının ilkel bir şekilde sürdürülüp maçın illa oynatılması Trabzon Stadını kullanılamaz hale getirirken, maçın TRT 3 tarafından naklen yayınlanacağı haberine karşın yayınlanmaması da taraftarlardan büyük tepki aldı.

O saatlerde TRT 3’te TBMM oturumunun yayınlanmasını gerekçe gösteren TRT, elinde bir çok kanal olmasına rağmen yayınlamamakta ısrar etmesi sonucu gelen tepkilere dayanamayarak son 20 dakikayı TRT 4’ten yayınlanmasının tepkileri hala sürüyor.

Maçın TRT 3 tarafından yayınlanmamasına Trabzon milletvekillerinin hiç


birinin tepki göstermemesi Trabzon’da şaşkınlık ve kızgınlık yarattı. Trabzon’un bu konuda Meclis kürsüsünden Trabzonspor’un savunuculuğunu Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu yapması karşısında, 8 Trabzon milletvekilinin hiç mi utanmadığı konusunda görüşlerini belirten Trabzonspor taraftarları, “Üstelik Malatya vekili konuşurken bizim Trabzon vekilleri orada hiç yokmuş.Bu vekiller her zaman bizi böyle yalnız bırakıyorlar. Ne fındık olayında yanımızda oldular, ne çay, ne de tütün. Şimdi de spor olayında duyarsızlar. Bizim tepkimiz olmasaydı 20 dakikada olsa maç yayınlanmayacaktı! Binlerce taraftar maç yayınlanacak diye maça gitmedi. TRT gibi bir kurum o

saatte o kanalda ne yayınlanacağını önceden bilmiyor muydu? Tam maç başlarken mi öğrendiler? Eğer Meclis’in görüşmeleri uzamışsa en fazla 10 dakika içerisinde elindeki başka kanala aktarırsın ve yayını TRT 1’de alt yazıyla duyurursun. Bu kadarcık bir zahmete katlanmayan bir kurum demekki bu işi artniyetli yapmıştır. Trabzonspor’u hiç kale almamıştır, önemsememiştir, değer vermemiştir. Bu TRT’nin ve hükümetin Trabzon’a ve Trabzonspor’a bakış acısını göstermektedir. Halk arasında bir söz söylenir. “Dünya Türkiye’yi, Türkiye’de Trabzon’u istemez” diye. Bu söz doğru olduğunu bir kez daha gösterdi. Başka denecek hiçbir şey yok. Spordan sorumlu Devlet Bakanı Sayın Faruk Özak’ın

Trabzon vekili olmasına rağmen TRT maçımızı yayınlamıyorsa bu vekillerden bir şey beklememiz doğru değildir” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

En son Haberler