Diğer Haberler 

Sümela’ya Ayin İzni Çıktı mı?

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sümela Manastırı’nda ayin düzenlenmesi konusunun değerlendirilmesinin planlandığını bildirdi.

Günay, MHP Trabzon Milletvekili Latif Yunusoğlu’nun soru önergesine verdiği yanıtta, Türkiye’de bazı kutsal mekanların, inanç turizmi kapsamında, Hz. İsa’nın doğumunun 2000. yılı dolayısıyla hac yeri olarak tanıtılması ile ilgili Dışişleri Bakanlığı koordinatörlüğünde, İçişleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcilerinin katıldığı toplantılar yapıldığını anımsattı.

Bu toplantıların sonucunda, 2000 yılında, hac için Hristiyanlarca ziyaret edilecek mekanların İçişleri Bakanlığınca belirlendiğini belirten Günay, sonucun ilgili kurumlara da bildirildiğini kaydetti.

Bakan Günay, söz konusu mekanlarda ayin, dua, dini içerikli sempozyum gibi etkinliklerin, ilgili valiliklerden izin alınması kaydıyla mümkün olabildiğini ifade etti.

Günay, Türkiye’de inanç özgürlüğünün kısıtlanması iddialarına mesnet oluşturmamak amacıyla Sümela Manastırı’nda yılda bir kez olmak üzere kısa süreli ve sınırlı sayıda katılımcı ile ayin düzenlenmesine izin verilmesi ile ilgili Trabzon Valiliğinden görüş istendiğini kaydetti.

Ertuğrul Günay, Valiliğin konuyla ilgili görüşünün de göz önünde bulundurularak, İçişleri ile Dışişleri bakanlıklarının temsilcilerinin katılımıyla bir toplantı düzenlenmesi ve Sümela Manastırı’nda ayin dünlenmesinin değerlendirilmesinin planlandığını bildirdi.

En son Haberler