Beşikdüzü Belediyesi 4 araç satın aldı

Beşikdüzü Belediyesi tarafından alınan küçük ve büyük çöp kamyonu, soğutmalı cenaze aracı ile itfaiye aracı düzenlenen törenle araç parkına katıldılar.

Törende konuşan Belediye Başkanı Ramis Uzun, “Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan hibe yoluyla alınan küçük çöp kamyonu 7 m. küp çöp alma kapasiteye sahip. Çevre ve Orman Bakanlığımıza bu katkısından dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyoruz.

İkinci büyük çöp kamyonumuz 136.000 TL’ye mal oldu. Beşikdüzü Belediyemizin imkanlarıyla bunu temin ettik. Çöp alma kapasitesi ise 13 artı 1,5 m küp. Çöpün aciliyeti vardı. Bu nedenle araçları Belediyemize gelir gelmez bekletmeden hizmete koyduk. Bu araçlarımız sayesinde daha temiz bir Beşikdüzü ile oluşturuyoruz. Bu araçlar geldiği 3 aydan beri topladığımız çöpleri Trabzon Deliklitaş’a gönderiyoruz. Ağasar Deresinin yanındaki çöp alanını kapattık. Çöp dökmüyoruz.”dedi.

Yeni cenaze aracının ise,  son derece yüksek donanıma sahip olduğunu belirten başkan Uzun; “Bu araç soğutmalı olduğundan cenazeleri taşıma ve saklama için çok ihtiyaç duyulan bir araç. Bu aracı bize hibe eden Ankara Umut Hastanesi sahipleri Beşikdüzülü hemşerilerimiz A.Osman Aydın, Hamit Aydın, Fikret Aydın ve Yavuz Aydın kardeşlere şahsım, Belediyemiz ve Beşikdüzü halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Mevcut itfaiye aracının yetersiz olduğuna dikkat çeken Başkan Ramis Uzun; “İtfaiye aracı konusunda sıkıntımız vardı. Mevcut aracımız yüksek binalara yetecek durumda değildi. He ran bizi yolda bırakabilirdi. Bu aracın bize maliyeti 450.000 TL.’dir. 28 m.merdiven uzunluğu olan aracımız, 5,5 ton su alma kapasitesine sahip. Aracımız ek aparat olarak araç kurtarma, bir adet kesme makası, bir adet ayırma makası ve 70 m.ye su basma kapasiteli. Araçlarımız ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

Daha sonra ilçe Müftüsü Ömer Tütüncü’nün dua yaptırmasının ardından kurban kesilerek, yeni araçlar Belediye araç parkına gönderildiler.

Belediye önündeki Kahraman Dilli Parkı’nda düzenlenen törene; Kaymakam Alper Faruk Güngör, Garnizon Komutanı Ali Özsağlam, Belediye Başkanı Ramis Uzun, İl Genel Meclisi üyesi ve AK Parti ilçe Başkanı Harun Demirci, CHP Beşikdüzü İlçe Başkanı Cemal Sezgin, CHP Vakfıkebir ilçe Başkanı Mehmet Keskin, Belediye Meclisi üyeleri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldılar.

Beşikdüzü Gazetesi

En son Haberler