Mahpeyker: Kösem Sultan

Yudum / Tarihi

  • 2010
  • Tarkan Özel
  • Selda Alkor (Kösem Sultan) , Damla Sönmez (Emine Kösem Sultan) , Gökhan Mumcu (I. Ahmet) , Selda Özer (Safiye Sultan) , Ayten Soykök (Handan Sultan) , Öykü Çelik (Mahfiruz)
  • Editör Yorumu:

    Mahpeyker, Çocuk Yaşında esir kafilesiyle İstanbul’a getirilip Bir ailenin Yanina evlâtlık olarak verilen Genç kızın Osmanlı İmparatorluğu’nu yönetme gücünü elde edecek seviyeye tırmanışının Hikayesi.

    Talihin kendisini Topkapı Sarayı’na sürükleyip Sultan 1. Ahmet’le karşılaştırdığı Emine, saray geleneklerine Aykırı olmasına, padişahın annesi Handan Sultan ve Topkapı Sarayı Haremi’nin Tek Hakimi Olan Büyük Valide Safiye Sultan’ın muhalefetine ragmen 1. Ahmet’in kararından vazgeçmemesi neticesi nikâhlanır ve Ahmet’in taktığı Mahpeyker adını Alirıza. Safiye ve Handan Sultanlar evlilikten duydukları hoşnutsuzluk nedeniye Mahpeyker’i ‘Saray adetlerine alışsın, fault Yordam öğrensin ‘gerekçesiyle padişahın yanından uzaklaştırır ilgisini Kendi buldukları Mahfiruz’a yönlendirip Mahpeyker’i unutturmaya çalışırlar.

    Ahmet’in ne Zaman Sorsa ‘Eğitimi Devam ediyor’ cevabını aldığı sureçte Mahpeyker haremin Iki Güçlü kadının emriyle hırpalanır, ezilir ve Mahfiruz, Sultan Ahmet’in Doğan first çocuklarının annesi olarak haremde itibar kazanır. Ümitsizliğe kapılan Mahpeyker’in talihi Bir kez daha saraydan kaçmaya kalkışıp yakalandığı bir tersine döner. Sultan Ahmet, Mahpeyker’le Bir Araya gelmesini büyükanne ve annesinin engellediğini öğrendikten Hiçbiri kendisine söylenenlere inanmakla Hata yaptığını anlayıp ayrılmamak uzere Mahpeyker’le Bir Araya Gelir …

    Hanım Sultan mevkiine yükseldikten Hiçbiri Osmanlı Sarayı’nın gördüğü oğlu Büyük Aşkı yaşayan Kösem Mahpeyker, 1. Ahmed’in 28 Yaşında hastalanıp ölmesiyle Sultan Mustafa ve Genç Oğlu yaşındaki 4 Osman’ın kisa süreli saltanatları döneminde konumunu yitirse de,. Yıl Saltanat Naibi olarak İmparatorluğu yönetir üzerinde Murat’ın Tahta çıkmasıyla Paylaşmak başkalarıyla Ülke Yonetim sorumluluğunu üstlenecek Yaşa gelmesine sorunu çözecek kadar. Sultan Ahmet’in oğlu verdigi Kardeş KATLI uygulamasını tekrardan başlatan 4. Murat’ın hayatta Kalan tek Şehzade İbrahim’i öldürtmesinin önüne geçmesiyle Osmanlı hanedanının oğlu bulmasını engelleyen Mahpeyker Kösem Bundan Hiçbiri geçmişte sahipler oldugu Büyük Güç ve iktidarı Yeniden elde etmek icin, Darbe, suikast onun yolu kullanarak mücadeleye girişecektir Dahil.

  • En son Haberler