Makaleler Son Dakika 

Özel Hastanelerin Ücret Düzenbazlıgı

Çok çok çok önemli dostlar lütfen okuyun!
Geçen hafta Cennet Doğan Hastanesinde bir chek in yapmıstım. başıma geleceklerı bildiğim için hemen ardından paylasım yapacaktım ama bir türlü fırsat olmadı. Şimdi lütfen dikkatli bir şekilde okuyun ve bu yazımı herkes paylaşsın.Paylaşın ki soygun yapan özel hastanelerle ilgili bilinçlenelim.
Tatil dönüşü ufak bir rahatsızlık sebebiyle Sgk anlasmalı özel bir hastaneye gittim. Muayene olacağım birimde kaydımı yapmak üzere görevli bayan muayene ücreti olarak benden 100 tl istedi(ki bir cok zaman 120 tl istiyorlar) bende sgk lı oldugumu ilettim kendisine ve bu tutarı alamayacagını soyledim,bayan zaten sgk lı oldugunuz için bu ücreti istiyorum normalde cok daha yüksek bir rakam telafuz etti(tam rakamı hatırlamıyorm) Bende kendisine yine de bu tutarı alamayacagını söyledim ve ayrıntılı faturamı kesmesini istedim.
+(neden bukadr israrcıyım cünkü alması gereken maksımum tutar 61 tl) nereden mi biliyorum sizde hastaneye gitmeden önce yada acil bir durumda gittiginizde lütfen bu linkten hangi hastanenın sızden nekadar maksimum ücret alabileceğini inceleyin.

https://gss.sgk.gov.tr/OzelSHSBilgi/pages/ilaveUcretHesaplama.faces

Neyse devam edeyim. bayan arkamda olusan dıger hastaların duymasını ıstemedıgı ıcın bence, Siz muayenenizi olun dönüşte ödeme alalım sizden dedi. ve gittim muayene oldum doktor bey ıkı ayrı kan tahlili istedi. bunun için kayıt acacak birim bu tahlillerin birini devlet karsılıyor digerini ise 300 tl ücreti oldugunu soyledi. Dıs labaratuvara gönderiyorlarmıs.Görevli beye kabul etmedıgımı soyledım ve yapılacak olan tahlilin işlem kodunu istedim (yine sgk nın sitesinden işlem kodu ile ucret alıp alamayacaklarını kontrol etmek amaclı. ki işlem adı ilede bakılabiliyor ama bazı terimlere uzağız yanlış bakıyor olabiliriz.) görevli arkads kızardı bozardı,yetkili iki kişiyle telefon gorusmesı yaptı durumu anlattı. Sonra mecburen kodu buldu ve benımle bas edemedıgı için sizi finans yetkilisi adını hatırlamadıgım bayana yonlendırdi ki ben o sırada coktan kontrol etmıstım benden bu ucreti alamayacaklarını onlarada kanıtlayabılırdım.Sonra bıraz bekledıkten sora o bayanın odasına cagırıldım size (yine adını hatırlamadıgım) şu bayan yardımcı olacak dedi ve muhasebe odasıydı sanırım orada oturabıldım. bayan isleme baktı 300 tl fakat sıze 200 tl yapalım dedı. bende bu bedeli alamazsınız kontrol ettım ıslem koduyla dedım.
Ki sizlerde lütfen bu linkten kontrol edebilirsiniz mutlaka kullanın bu adresleri.

https://gss.sgk.gov.tr/OzelSHSBilgi/pages/ilaveUcretHesaplama.faces

ve mudurune gıttı. odaya geldiğinde sizden sadece muayene bedelini alacagız dedi. ! bende kendisine ‘Dimi canım.Keske boyle kandırmasanız ınsanları ‘ dedim. ve mahcup bır ifadeyle sessizlik… Bu arada odedıgım muayene bedeli 59 tl artı 12 tl calısanlardan kesılen bır para var yasal bir kesinti bunu almaya hakları var. toplam 78 tl gibi bir muayene ücreti odedim (ki en basta 100 tl dedıklerı rakam bu)ve tüm tahliller ücretsiz..

Şimdi değerli dostlar bu benimki çok küçük bir kan tahliliydi. Daha önce yine aynı hastanede bir cok olay oldu ama en dişe dokunurunu anlatayım babam bir rahatsızlıgı ıle ılgili 4 5 gun kaldı o hastanede ve bana cıkan fatura 5 bin tl civari idi. Ozaman tabı göz hiç birşey görmüyor zaten bilinçde yok su anlattıklarımla ilgili. Ve muhasebeye gidip indirim talep ettlm bana sadece 200 tl ındırim yaptılar. sinirlendim ve arastırdım. Ama bu bilince erişmeden once o sınır haliyle onlardan her işlemin tek tek yazılı oldugu ayrıntılı faturamı ıstedım ındırımınızı de ıstemıyorm faturam ayrıntılı olsun yeter dedim. Yine muhasebedeki bayan bız ayrıntılı fatura veremıyoruz cunki A5 lere basıyorz dedı. Bir cok bahanesıde vardi zaten, yetkimiz yok yada bu faturayı sgk ya kesiyoruz size odedıgınıze daır fatura verıyoruz gibi. Ve cıkarken dedım ki yarın cıkıs yapıyoruz ayrıntılı faturamı kesmedığinizde basınıza geleceklerden sorumlu degılım. Ertesı gun bi 300 500 kapora bırakmıstık öncesinde, kalan 4bin küsürden sadece 200 tl isteyebildiler. ayrıntılı fatura dahılınde tabi 🙂

Şimdi özetleyecek olursak;
1*hangi koşullarda bir özel hastaneye giderseniz mutlaka ayrıntılı faturanizi isteyin. Vermek zorundalar ama diyelimki size baskın geldiler durumunuz acıl, mutlaka kredı kartıyla odeme yapın ve o sliple onları sikayet etme yada daha sonra veznelerıne gidip fazla aldıkları ücreti tahsil etme hakkınız oluyor
2*Sgk nın verdıgım site adresini iyice kurcalayın ve haklarınızı ogrenin.
3*Mutlaka bilinçli oldugunuzu onlara tekrar tekrar soyleyınız.çünkü bu arkadaslar bır soylemeyle ikna olmuyor. o alacagınız ayrıntılı fatura varya hanı ki veremezler cünkü ayrıntılı faturayı sgk ya verıp oradan odemesını alacak. siz istediginizzde bu faturayı hem sgk ya hem sıze kesemeyecegı ıcın kesmıyorlar. birde dıyelımkı verdıler sız o faturayla sgk ya basvurursanız ve bırde haklıysanız onlara tahmınınzden daha yuksek bır ceza bedeli yansıyor 3 5 bınlıralar olmadıgını bılıyorm cok cok daha yuksek. bu yuzden goze alamazlar.

Ve son olarak hepinize okudugunuz için teşekkür ederim. Şimdi birde paylasırsanız bir çok insana ulaşabiliriz.

Tuğba AVCI
27.09.2016 18:47

En son Haberler