Makaleler Son Dakika 

Best Otel Yıkılıyor

BEST OTEL Beşikdüzü ilçesine merhum Belediye başkanı Mehmet Gözaçan döneminde 1978 yılında planlanıp inşaatına başlanılıp Başkan Mehmet Can döneminde 1985 yılında tamamlanarak 80 yataklı bir otel restorant olarak hizmete sunulmuştu.

Beşikdüzü ilçesinde hizmete sunulan BEST OTEL zamanın şartlarına göre modern anlayışla ilçeye bölgeye hizmet veriyor yerli yabancı birçok misafirlere hizmet sunuyordu.

Tamamen yerli işletmeciler tarafından işletilen otel kısa zaman sonra işletme hataları vermeye başlamış Beşikdüzü ve Trabzon ilinin ismini küçük düşürücü olayların sergilenmesine vesile olduğu görülüyordu. Defalarca polis baskınları, uygunsuz yakalanan kadınlar, yakalanan silahlı şahıslar, otel odasında intihar olayları, çek senet tahsildarlığı hadiseleri, Beşikdüzü ilçesinini  İş Adamı Osman Çakmak’ın vurularak öldürülmesi, otel müsteciri Göksal Gözaçan’ın silahla vurulması olayları üzerine suç merkezi niteliği gösteren otelin sık aralıklarla idare tarafından süreli kapatılma olayları otelin adını kötüye çıkartmış neticede müşteriler uğramaz olmuşlardı.

1995-1996 yıllarında otel müsteciri zarar ettiğini bildirerek işi bırakmış ve oteli sahibi olan Beşikdüzü Belediyesine teslim etmişti. Bu tarihten sonra belediye tarafından otele işletmeci müşteriler aranmış gerek Belediye Başkanı Mehmet Kalay’ın gerekse Ramiz Uzun Bey’in belediye başkanlıkları dönemlerinde birkaç sefer açık ihale yapılmış olmasına rağmen otel bir işletmeciye kiraya verilememişti. Hatta otel 29 Mayıs 2013 gecesi hala kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından kundaklanarak yakılmaya teşebbüs edilmiş otele büyükte zarar ziyan verilmişti.

Beşikdüzü BEST OTEL ilçemizin en güzel yerinde bulunmasına rağmen hizmete açılmış olduğu 1985 yılından bugüne geçen 30 yıllık süre içerisinde usulüne uygun olarak işletilememiş, ilçeye ve ülkeye katma değer sağlaması yapılamamış, bakımı onarımı işletmeciliği düzenli olarak yapılmamış ve bugün tamamen harabeye dönüşmüş olduğunu Başkan Mehmet Kalay döneminde hazırlanmış olan binanın imar durum raporundan anlıyoruz. Bugün gecen zaman içerisinde daha da eskiyen yıpranan binanın ise hiçbir müstecir tarafından kiralanmadığı görülmüştür.

Halen yıkım aşamasında olan binanın birçok vatandaşlarımızın söyledikleri şekilde yıkılmayıp da tamir olması ve kullanılması mevcut rapora göre maalesef mümkün görülmemektedir.  Edinilen bilgilere göre otel alanında çok daha güzel işlerin yapılacağını ilgililerden üzeri kapalı olarak duyuyoruz, ümit ediyoruz ve bekliyoruz.

Sabırlı olalım, bekleyelim bakalım Mevla neyler, neylerse güzel eyler diyelim.

Alıntıdır.

En son Haberler