Makaleler Son Dakika 

Büyükliman’da TANSİYON

Büyükliman’da TANSİYON

30 Mart 2014 yerel seçimleri yapıldı. Peşinden Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapıldı. Mayıs yedisi, bayramlar, yayla sezonu, derken koça bir yaz gelip geçti okullar açıldı kış geldi çattı. Vatandaşlar şehre indiler parklar, kahvehaneler adamlarla dolu. Birçoğu da emekli konuşacaklar neyi emekli maaşını, hükümeti, muhtarı, belediyeyi elbette.

Efendim yağmur yağdı seller oldu, heyelanlar oldu, yollar kapandı gelen giden bakan olmadı. Tonya yolu bir aydır kapalı. Yaylalarda hala göçler var. Kar yağarsa ne olacak. Büyükşehir belediyesine bağlanmamız hiç iyi olmadı. Belediye başkanı bize hayvan dedi. Bizim başkan iş yapamaz, işçilerin maaşlarını dahi veremiyormuş yakıştır sırala sıralayabilirsen, daha neler neler..

Bu lüzumsuz yakıştırma sözlerin tamamına BEŞİKDÜZÜ Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu 15 Kasım 2014 günü Dillioğlu Tesisleri’nde yapmış olduğu bir konuşma ile cevap verdi şimdi ne cevap verdi tansiyonu nasıl tuttu bir bakalım.

Seçildik geldik göreve başladık 15 milyar borç var, 3 milyar Yeşilköy, 3 milyar Oğuz belediyelerinden 21 milyar bugüne değin 5 milyar borcu ödedik. Büyükşehir’e bağlanma işlemlerimiz devam ediyor. Su, emlak, imar gelirleri büyükşehir belediyesine gitti. Personel sıkıntılarımız var. Şehrin her yerinde pislik yaratan hayvan barınakları var, geçmişten kalan çöplükler, alanlar sıkıntılar var hepsine el attık. Büyük bir kısmını temizledik. Halkımızın bayramını kutladık. Şehirde yaşayan hayvanlarını köylerimize almalarını söyledik. Vay anam sen bunu bize nasıl söylersin bizim hayvanlarımız şehirde duracak diyenlerimiz var.

Bizler her ne güzel iş yaparsak yapalım güya muhalif ya illa bir şeyler söyleyecekler var.  Ben söz altında kalmam onlara anlamış oldukları dilden söz söylerim fakat gerekmez. Onlara şimdi bu kışı hayırlısı ile çıkarmaları için bir konuşma kapısı daha açacağım. Biliyorsunuz 1 milyar liralık makineler kepçeler kamyonlar aldım makine parkımızı genişlettim. Halen çalışıyorlar, şimdi 3 milyarlık daha kar makineleri, kamyon ve çeşitli araçlar alacağım ve Beşikdüzü halkının hizmetine sunacağım makinelerim çalışacaklar Üzerlerine Beşikdüzü Belediyesi yazacağım bu konuşan arkadaşlarımızda kahvenin önünde otursunlar seyretsinler, konuşsunlar. Onlara her çeşit konuşmak serbest. Ne yapalım böyle bir grup insanımızda var konuşmasını engelleyemezsin ya, ağızları torba değil ki çekip bağlasan!

Orhan Bıçakçıoğlu bu sözleri ile işin doğrusu bölgemizdeki insan yapılanmasının bir anatomisini ortaya koyuyor. Yakınmış olduğu sıkıntılar diğer ilçelerde de var. Vakfıkebir-Tonya-Çarşıbaşı-Şalpazarı ilçelerimizde vatandaşlarımızın durumları pek de farklı değil, AKPARTİ’yimi eleştiriyorlar, Belediye Başkanlarını mı eleştiriyorlar belli değil? Vatandaş AKPARTİ’ye yüzde 65 oyu veriyor daha sonra kahvehanelerin önüne oturuyor verip veriştiriyor.

Beşikdüzü Kaymakamı Süleyman Polat geçtiğimiz hafta Beşikdüzü ilçesi tarihinde ilk sefer bir Kaymakam olarak siyasi parti teşkilatlarına iade ziyaret etti ve çok güzel konuşmalar yapıldı. İlçe adına birlik ve beraberlik vurguları yapıldı. MHP ziyareti sırasında ise çok önemli bir konuşma oldu ki son yılların bütün siyasi çalkantılarını özetliyordu. Kaymakam Süleyman Polat konuşuyor partililer dinliyorlar “Hepimiz bir aracın içerisinde gidiyoruz bu araç varacağı yere sağlam varırsa karlı oluruz demokrasilerde aracı kullanan şahıs iyi kullanamıyorsa şoförü değiştirme fırsatı sürücüleridir sürücü isterse zamanı geldiğinde şoförünü değiştirebilir, ancak bu işler demokrasi içerisinde olmalıdır. Diyor ve sözü MHP ilçe Başkanı Mustafa Sağlam alıyor. Sayın Kaymakamım bizim Belediye Başkanımız zaten bizim içimizden yetişmiş bir şahsiyettir, bugün AKPARTİ’ den başkan fakat asıl yetişmiş olduğu ocak burasıdır. Der ve sözü eski MHP ilçe Başkanı Osman Nemli alır ve şöyle söyler Orhan Bıçakçıoğlu eskiden MHP’nin Milletvekiliydi bize uzak bir insan değildir, bir kısım arkadaşlarda ona çok oy verdiler, desteklediler der. Kadın kolları üyesi Canan Yazıcı şehirde başıboş gezinen köpekleri konu edindi.

Beşikdüzü’nde Aslında Osman Nemli tecrübeli bir siyaset adamı, iki dönem MHP Belediye meclis üyelikleri yapmış şahsiyettir. Söylemiş olduğu sözlerde doğrudur fakat netice ortada ahlayıp vahlamanın hesabını, faturasını bazı insanlarımız birbirlerine soracaklarına, yükleyeceklerine genel merkez politikalarına sormalarının gerekli olduğu’ da ortada.

Büyükliman bölgemizde belediyelerden hizmet alma konularında ahlamalar, sızlanmalar her zaman olduğu gibi hat safhalarda devam ederken asıl büyük resmi kaçırıyoruz yerel seçimlere şunun şurasında ne zaman kaldı ki 20 senedir parlamentoya milletvekili gönderemeyen bölgemiz bu dönem gönderebilecek mi veya kimleri göndermeyi düşünüyorlar? Kahvehanelerin kapılarında birazda bu konuyu işleseler daha hayırlı bir iş yapmış olurlar.

Orhan Bıçakçıoğlu “Sizlere kurban olurum çarşıda beslediğiniz inekleri köylere çıkarınız lütfen şehirde pislik olmasın” dedi demesine de şehirde sadece inekler mi besleniyor bunların arasında eşek, katır, at, kedi, köpek yok mu diyenlerimizinde sayıları pekte az değil doğrusu.

Büyükliman’da öyle kara güzel sülün gözlü atlar, katırlar çok bilmiş eşekler hatta eşek oğlu eşekler var ki Çorum, Niğde eşeklerine taş çıkartırlar vallahi.

Onlar kahve önlerinde oturmaya dedikodu yapmaya devam etsinler.

Haber Linki

En son Haberler