Makaleler Son Dakika 

Sözün Bittiği Yer

371899_605128373_24719491_nMaalesef futbol sahada oynanmıyor. Bu acı gerçeği dün hep birlikte bir kez daha yaşadık. Oyuncularının büyük çoğunluğunu amatör kümeden 3. lige taşıyan Beşikdüzüspor, sahası ve tesisi olmayan tek takım olarak mücadele ettiği profesyonel lige alnı açık ve tertemiz veda ediyor.

Sezon başından beri bu lige damga vuran ve sahasında hiç yenilmeyen şampiyon Diyarbakır BB kendi sahasında ligin bence Çorum’dan sonra en zayıf takımı olan Bergama Belediyespor’a yeniliyor, ilk yarıda düştü gözü ile bakılan Siirtspor ise her ne hikmetse son maçlarında üst üste kazanma rekorları kırarak ligde kalmayı başarıyor. Bunlara Sandıklıspor’un kazandığı ilginç maçları da eklemek gerekiyor. Sezon boyunca sahaya alın terini akıtan ve her şeyi ile mücadele ederek lige tutunmaya çalışan Beşikdüzüspor ise ülkemizdeki, “Maç sadece sahada kazanılmaz” kanununun kurbanı olarak küme düşüyor.

Onurumuzla alın terimizle mücadele ettik ve bir puanla küme düştük. Benim için küme düşen Beşikdüzüspor’un mücadelesi ve topladığı puanlar şampiyon olan takımın başarısı kadar değerlidir. Benim için Beşikdüzüspor şampiyondur.

Her şeye rağmen tüm olumsuzlukları yenerek kümede kalabilir miydik? Elbette kalabilirdik. Ama olmadı.

Ben Gökhan Uzungüngör ile de terinin son damlasına kadar sahada mücadele eden futbolcu kardeşlerimizle de gurur duyuyorum. Onların mevcut şartlarda aldıkları sonuçlar büyük bir başarıdır.

Eğer bir suçlu aranacaksa bu suç en son teknik heyetin ve futbolcularındır. Onlar haricinde bu takıma gerekli desteği vermeyen herkes suçludur. Ben kendimi de sorguluyor, bu takım için bir şeyler yapabilir miydim diye soruyorum ve kendimi de suçlu hissediyorum.

Evet, Beşikdüzüspor küme düştü. Beşikdüzüspor’un 3. ligde olması Büyükliman Yöresi için çok önemli bir nimetti. Ama bunun kıymetini bilemedik.

Şimdi yiğidi düştüğü yerden kaldıracak Beşikdüzüspor sevdalılarına ihtiyacımız var. Bunların kimler olduğunu hepimiz biliyoruz.

Taka Gazetesi Muhabiri
Tuncay HACIFETTAHOĞLU

En son Haberler