Makaleler Son Dakika 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Olması Hakkında

Trabzon’un Büyükşehir Belediyesi olması hakkındaki kanun teklifine göre;

– Resullü Köyü, köy olmaktan çıkarak Beşikdüzü’ne mahalle olacak.
– Oğuz Belediyesi kapanarak, tek bir mahalle ya da üç mahalle olarak Beşikdüzü’ne bağlanacak. Buradaki karar belde halkının isteği doğrultusunda valilikçe verilecek.
– Resullü köyü halkı Büyükşehir Belediye Başkanı ve Beşikdüzü Belediye Başkanı seçimlerine katılacak. Köyümüzdeki yerel seçimler oldukça hareketli geçecek gibi görünüyor. Ayrıca mahalle muhtarı ve ihtiyar heyeti seçilmeye devam edilecek.
– Mevcut binalar için bir ruhsat alınması gerekmeyecek ama bundan sonraki inşaatlar ve ticari yapılar için inşa ve işletme ruhsatı alınması gerekecek.
– Belediyelerin aldıkları vergi, harç ve katılım payları beş yıl alınmayacak. Eğer yerel seçimler 2013 yılında yapılırsa, 2018 yılından itibaren köydeki yapılar için emlak vergisi verilecek. Büyükşehir Belediyesi statüsünde olunduğu için emlak vergisi emlak değerinin binde ikisi şeklinde tahsil edilecek.
– Yol, kanalizasyon ve su tesisatlarını belediye yaparken, bu hizmetlerden yararlanacak olanlardan katılım payı isteyebilecek. İlk beş yıllık muafiyeti dikkate alarak bu yılları dikkatli kullanmalıyız.
– Kanun teklifine göre Ören Belediyesi de tasfiye edilerek köye dönüştürülecek.
– Kanun da Oğuz köylerinin (dört köy) mera ve yayla hakları aynen devam edecek.
Hayırlı, uğurlu olsun.

Kanun Teklifinin Tamamını Okumak İçin Tıklayınız.

En son Haberler

One Thought to “Trabzon Büyükşehir Belediyesi Olması Hakkında”

  1. Umarım hayırlı olur.

Comments are closed.