Diğer Haberler Makaleler Son Dakika 

Hoşcakal 2011

Hani hep deriz ya “ALLAH’IN kötü işi olmaz” diye ne kadar da haklı denirmiş. Bu soğuk kış mevsiminde bakıyoruz son haftalarda köylerimizde pırıl pırıl hava var yaz mevsimine inat.

Yazın sıcak mevsiminde yağan yağmur fındık toplamaya, toplanan fındıkların kurumasına fırsat vermezken şimdi bakıyoruz köylerimizde çok güzel havalar var. Büyüklerimizin değimi ile gazel havası var köylerimizde. Tabi bu durum köyde yaşayanlar acısından son derece güzel olsa gerek en güzel şekilde kış hazırlıklarını büyük baş hayvanların yiyecek hazırlıklarını yaparak mevsimlere   hazırlık yapmışlardır.

Tabi bu durum ne kadar normal bilinmez ama inşallah geciken mevsim daha sonra farklı şekilde göstermez yüzünü.

365 gün yazarken veya okurken ne kadar kolay gelir ama üzüntüsüyle, sevinciyle, heyacanı ile koca bir yıl daha geride kalmak üzere, yeni yılı çocuklarımıza anlatırken evladım bir yaş daha büyüdün işte deriz kısaca ve kolayca ama bunu derkende aklımızdan filim şeridi gibi geçer koca 365 gün hüzünleniriz, gözlerimiz dolar maziye bakarız geçen günlerimize bakarız önce mutlu anlarımız hatırlarız gülümseriz, sonra içimizde yara kalan acı zamanlarımıza bakarız acılarımızı tazeleriz hüzünleniriz akan  damla damla yaşlarımızı siler günlük hayata devam ederiz.

Anımsayalım isterim geçen günlerimizi ebediyete göçüp giden büyüklerimizi 2011 yılında Çakırlı, Dolanlı, Resullü ve Türkelli köylerinden bu güne kadar sitemizde yayınladığımız 37 insanımızı ebediyete uğurladık 2011 yılında vefat eden büyüklerimiz

Haber yaparak bir kez daha hatırladık.

Yine bizlere ulaşan haberlerimizle sizlere duyurduğumuz Çakırlı, Dolanlı, Resullü ve Türkelli köylerinde toplam 18 yavrumuz dünyaya gelmiştir. Yine bu köylerimizde toplamda sayısını bilmediğim birçok genç çiftlerimiz sözlenmiş, nişanlanmış ve evlenmişlerdir.

Yine göz bebeğimiz canımız evlatlarımız kimisi üniversiteye adım atmış kimisi çok güzel okulları tutturmuş geleçegine yön vermek için okumaktadır. Vatan görevi kutsaldır diyerek “Ateşe koydum puğul askermi oldun oğlu”türküleri ile evlatlarımızı vatan’a asker eyledik, görevi biten askerlerimizi komutanlarından teslim aldık, bu vatan uğruna çok şehitler verdik.

İmkânlar ışığında Umre ve Hacca gittik ibadetlerimizi yerine getirdik kutsal mekanlara ayak bastık manevi duyguları yaşamaya, anlamaya çalıştık tabiri caiz ise km. yi sıfırladık. Mevla’m kabul eylesin İNŞALLAH.

Yıllarca okuduktan ve sonunda” Bir baltaya sap oldun” esperisiyle yeni iş kapılarında ekmeğimizi kazanmaya başladık.Bu ülkede çalışarak emekli olabilen şanslılar arsında yer aldık.İşte hepsini 365 güne sağdırmayı başardık..

Yazdıkça yazabileceğimiz birçok yenilikleri yaşadık ağladık, güldük, sevindik ve sonucunda bir yılı 365 günü ömrümüzün sayılı günlerini bitirdik ve 2011 yılını geride bırakmaya hazırlanıyoruz.

2012 yılına girmeye hazırlandığımız şu günlerde yeni yılın şimdiden iyilikler ,güzellikler huzur ve mutlu yarınlar getirmesini umudumuzu ,hayallerimizi gerçekleştirmeyi beklentilerimizi karşılamayı hakkımızda en hayırlısının olmasını diliyorum ..

Hoşçakal 2011……….

 

 

En son Haberler

4 Thoughts to “Hoşcakal 2011”

  1. nihat

    Her kesimden insana hitap eden ve duyguları okşayan bu yazıdan dplayı tebrik eder ,2012 yılının tüm insanlığa hayırlar getirmesini dilerim.

    SAYGILARIMLA …

  2. tosyalı

    Acısıyla ,tatlısıyla,hüzünüyle,kederiyle,heyecanıyla geride bırakmaya hazırlandığımız bir yılın ardından,2012 yılında da tatlı ve heyecan dolu günlerin daha fazla;acı,hüzün ve kederin daha az olması temennisiyle
    ELVEDA 2011

  3. BİROL KÖSE

    GÜZEL BİR YAZI OLMUŞ HALİL İBRAHİM KARDEŞİM.2012 YILININ BAŞTA ÜLKEMİZE VE TÜRK İSLAM ALEMİNE HAYIRLAR GETİRMESİNİ DİLERİZ…

    1. Teşekkür ederim Birol Hocam …

Comments are closed.