Diğer Haberler Teknoloji Haberleri 

Google yeni telefonu Nexus One’ı duyurdu!

Google’ın son zamanlardaki çalışmaları mobil sistemler üzerine yoğunlaşmış durumda. Cep telefonları için geliştirilen Android işletim sistemi kısa süre içinde kullanıcıların gözdesi olmuş durumda. Bunun ilk yansımalarını geçtiğimiz yıllarda HTC tarafından ABD’nin güçlü GSM operatörü T-Mobile için üretilen “T-Mobile T1“de gördük. Android işletim sistemli ilk telefon, sadece ABD’de değil, bütün dünyada ilgi odağı oldu.

Bugün Android, 20 telefon modelinde, 48 ülkenin 59 operatöründe 19 dil seçeneğiyle hem Google’ın hem de açık kaynak kodlu yazılımların gücünün en güncel kanıtı. Resmi Google blog’undaki yazıda önceliğin müşteri memnuniyetinde olduğunu belirten Google, Android’e adaptasyonu kolaylaştırmak için Google sunucuları üzerinde açtıkları sanal mağaza üzerinden satış yapacaklarını duyurdu.

Yine HTC tarafından üretilen Google’ın yeni telefonu Nexus One, 3 boyutlu fotoğraf galerisi gibi kullanıcıların medya deneyimini üst düzeyde tutacak araçlarla birlikte geliyor. Gmail, Google Maps, Google Voice gibi Google hizmetlerinin de bu telefonda mevcut olduğunu ayrıca söylemeye gerek yok sanırım.

Cihazın teknik özellikleri ise şaşırtıcı: Nexus One 480×800 çözünürlükte 3.7″ (~9.4 cm) büyüklüğündeki bir OLED ekrana sahip. Yüksek performans için cihazda 1GHz‘lik Qualcomm Snapdragon™ işlemci kullanılmış. Nexus One, Android işletim sisteminin 2.1 sürümü ile birlikte geliyor. 801.11 b/g/n desteği ile yüksek hızlarda kablosuz bağlantı sağlarken, 4 GSM frekansını ve 3G‘yi desteklemesi nerede olursanız olun iletişiminizi kesmeyeceğinin garantisi. AGPS ve dijital pusula da navigasyon-severlerin yüreğini hoplatacak cinsten! Micro SD hafıza kartı yuvası da 32 GB‘a kadar destekliyor.

Sanal mağazaya http://www.google.com/phone adresinden ulaşılabilir. ABD için satış fiyatı $529‘mış. Ancak maalesef Türkiye henüz satış yapılan ülkeler arasında değil.

Resmi Google Blog’u yazısına buradan ulaşılabilir.

Google yeni telefon duyurusu bu yazıdan tam 1 saat önce resmi blog’larında yer aldı. Türkiye’de de ilk CigiCigi’de haber yapıldı. 🙂

En son Haberler