Diğer Haberler Makaleler Son Dakika 

Özürlülere %50 Su İndirim Müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki günlerde Meclis kararıyla 2012 yılından itibaren İstanbul’da yaşayan ve ikamet eden özürlü vatandaşlara suyu %50 daha ucuz kullanacaklarını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş’ın özürlüler alanındaki yaptığı çalışmaları kamuoyu yakından takip ediyor.

Başkan Topbaş özürlüler alanında yaptığı birçok yeni projelerle İstanbul halkının gönlünde kısa zamanda taht kurdu.

Sayın Topbaş göreve gelir gelmez İstanbul Büyükşehir Meclisinde Özürlüler Komisyonunu kurdu.

Bu komisyonun başına da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olan Cemal Merdan getirilmiş. Cemal Merdan aynı zamanda özürlü bir vatandaşımız. Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar mantığı ile yola çıkan Topbaş özürlüler alanında yaptığı birçok yeni projeler istanbul’da yaşayan özürlülerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak adına gecesini gündüzüne katarak çalıştı.

Ücretsiz ulaşım hizmeti vererek evden dışarıya hiç çıkmayan özürlü vatandaşını evden dışarı çıkmasına vesile oldu onların sinemaya, Beşiktaş’a çay içmeye, pikniğe, galata köprüsünde balık tutmaya v.b yerlere gitmesini ücretsiz ulaşım hizmeti vererek sağladı.

Özürlü vatandaşlarımızın bu konuda tek yapmaları gereken Alo 153’ü aramalarıdır. Ücretsiz ulaşım hizmetinden faydalanmak isteyen ve evinden dışarı çıkamayan herkes bu hizmetten faydalanabiliyor.

Erişilebilir İstanbul çalışmalarında büyük mesafe alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi hem kendi içindeki erişilebilirliği çözdü. Hem de ilçe belediyeler ile görüşerek sorunları çözdü. Çözmeye devam ediyor.

Görme özürlüler için kaldırımların ortasından gecen sarı ve bor dur enlerindeki tırtıllı taşlar döşenerek görme engelliler için kılavuz yollar oluşturuldu. Trafik ışıkları yandığında konuşan sinyalizasyonlar konuldu.

Ortopedik özürlüler için kaldırımlarımızı bina girişlerini onların kullanımına uygun hale getirildi. Hizmetlerin hangi birini anlatsam bilmiyorum. Teşekkürler Sayın Başkan Kadir Topbaş. Sayende özürlülük alanında büyük bir yol aşılmış oldu. Hayatı paylaşmaya engel yok sayenizde.

Hayri Köse

Engelsiz Gazete

En son Haberler