Güncel Haberler Son Dakika 

50 Kuruş Can Sıkıyor

Artan enflasyon ve petrole gelen zamlar yüzünden dolmuş ücretlerine de zam geldi. Daha önce 750 kuruş (7.5 TL) olan Beşikdüzü-Vakfıkebir arası 10.50 TL’ye, daha önce 22 TL olan Beşikdüzü-Trabzon arası 33 TL’ye yükseldi. Zamlı tarife üzerinden yolcu taşınmaya başlandı.

Ancak Beşikdüzü-Trabzon arası çalışan minibüs esnafı tarifeyi aşağı çekip 30 TL’den ücret alırken,  Beşikdüzü-Vakfıkebir arası çalışan taksiciler ise 10.50 TL üzerinden taşıma yapmaları vatandaşların tepkisine neden oldu. Vatandaşlar,  Trabzon’a çalışanlar 3 TL olan haklarından feragat edip düz 30 TL’den yolcu taşırken, taksicilerin 50 kuruş feragat etmemelerini kendilerine yakıştıramadıklarını belirttiler.

Vatandaşlar, gazetemize yaptıkları açıklamada şunları söylediler: “Beşikdüzü-Vakfıkebir arası 10 TL olabilirdi. 10 TL 50 Kuruş da neyin nesi!..   Şimdi dolmuşlarda sürekli 50 kuruş davası görülüyor. Bozuk para bulmada bizler de , dolmuşçu da oldukça zorlanıyor. Bu 50 kuruş işi can sıkıyor. 12.5 TL olsa bu kadar zorumuza gitmezdi.  Taksicilerin minibüsçüleri örnek alıp, 50 kuruş istemekten vazgeçmelerini istiyoruz. “

Alıntı Haber İçin Tıklayınız

En son Haberler