Diğer Haberler Son Dakika 

ÇKS e-Devlet Üzerinden Yapılacak

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları e-Devlet üzerinden 1 Ekim itibariyle alınmaya başlanacağı açıklandı. Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) dijitalleşmeyi artırıp, bürokrasiyi azaltmak amacıyla veri tabanı oluşturulacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan “Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”, Resmi Gazete’de yayımlanarak, 1 Eylül’den itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

ÇKS BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci: “(ÇKS) 1 Ekim itibariyle e-Devlet üzerinden bu başvurular yapılacak”

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) NEDİR?

Tarım ve Orman Bakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, söz konusu değişiklikle, önceki yönetmeliğin yayımlandığı tarihten bugüne kadar tespit edilen aksaklıkların giderilmesi, taşra teşkilatında uygulama birliğinin sağlanması, devreye alınacak yeni iş modellerine ve geliştirilen yeni politikalara adapte olunması için dijitalleşme, bürokrasinin azaltılması ve üretim planlaması amaçlandı.

Bu kapsamda, başvuruların e-Devlet üzerinden alınması amacıyla değişikliğe gidildi.

Ürün güncellemesi yapacak çiftçiler ekim ayı itibarıyla başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.

Bu uygulamadan ürün güncellemesi yapacak çiftçiler yararlanacak. Arazi bilgilerinde değişiklik yapacaklar ve ilk defa ÇKS’ye kayıt yaptıracakların ise Bakanlığa bağlı il ve ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunması gerekiyor.

ÇKS BAŞVURU SÜRESİ 31 ARALIK’A ÇEKİLDİ

Ziraat odalarından her yıl alınan Çiftçi Belgesi tüm başvurular için sadece ilk başvuruda talep edilecek.

31 Aralık’a kadar başvuruda bulunan çiftçiler, ürün değişikliklerini şubatta yapabilecek.

Ürün beyan formlarında yer alan muhtar ve 2 azanın imza uygulaması da fiiliyatta amaca hizmet etmediği gerekçesiyle kaldırıldı. AA

En son Haberler