Bizden Haberler Son Dakika 

Oğuz Köyleri Otçu Şenliği

Dünya genelinde etkili olan Covid-19 salgını nedeniyle birkaç yıldır yapamadığımız Kadırga Otçu Şenliklerini eski tadı ve coşkusunda 21-22 Temmuz 2022 günleri tüm Oğuz coğrafyası sakinlerinin katılımı ile gerçekleştirmeyi planlamış bulunmaktayız.

Oğuz Köyleri Kadırga Derneğinin ev sahipliğinde Oğuz, Resullü, Dolanlı ve Çakırlı köylerinin bir bütün olarak katılımıyla, birlik beraberlik içinde OTÇU ŞENLİĞİ’nde buluşuyoruz. 22 Temmuz 2022 günü yapılacak genel otçu şenliği Gümüşhane, Şalpazarı, Tonya, Maçka belediyelerinin de ev sahipliğinde kaynaşma ve dayanışma anlayışı içinde çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır.

Oğuz Köyleri Kadırga Derneği yapmış olduğu programa göre Şükrü Güler, İsmail Cumhur, Yeşim Civelek, Şerif Topal’dan başka davul-zurna, kemençe enstrümanları eşliğinde Oğuz bölgesi sanatçılarımızın katılımı ile eğlence ve diğer faaliyetleri en üst seviyeye çıkarmayı planlamıştır.

20 Temmuz 2022 Çarşamba günü saat 14.00’dan sonra davul-zurna sesleriyle gezinti yapılarak Oğuz köylerinde Otçu coşkusu başlayacaktır.

21 Temmuz 2022 Perşembe günü saat 09.00 ‘dan sonra Beşikdüzü dernek binası önünde toplanıp yapılacak küçük bir horon ve eğlenceden sonra araçlarla konvoy halinde Sazalanına çıkılacaktır. Sazalanında yaklaşık 4-5 saatlik horon ve eğlence sonrası konvoy Kadırga yaylasına hareket edecektir. Hartama boğazında akşam saat 20.00’da başlayacak horon coşkusu 24.00 sona erecektir.

22 Temmuz 2022 Cuma günü sabah 09.00 – 09.30 sularında Hartama boğazında toplanmaya başlanacak, hep beraber Oğuz köylerine yaraşır heyecan, coşku ve duyarlılıkla kemençe, davul-zurna eşliğinde Kadırgaya hareket edilecek ve gün boyu sanatçılar, yöresel kemençe, davul-zurna üstatları OTÇU coşkusu yaşayacak ve yaşatacaklardır.

Dağların, ovaların, obaların, yayla yapanların, Oğuz köyleri sakinlerinin davul ve kemençe sesleriyle şenleneceği Çokluk Haftasında GELENEKSEL OĞUZ OTÇUSU’nun ritminde ve neşesinde buluşmak dileğiyle…

www.kadirgayaylasi.com

En son Haberler